El Govern crea l’empresa pública que gestionarà l’hospital de Berga

Ara sí. El Govern ha acordat crear l’empresa Salut Catalunya Central, que serà qui gestionarà l’Hospital Sant Bernabé de Berga a partir de les properes setmanes. L’empresa serà totalment pública i dependrà del Servei Català de la Salut.

La creació de l’empresa era un pas indispensable per poder culminar el traspàs de l’hospital a la Generalitat de Catalunya. La creació estava prevista per finals de desembre, però el Govern va demanar un darrer pla de viabilitat a l’hospital que va endarrerir novament els tràmits. Ara l’acord entra en un període d’exposició pública que culminarà amb la signatura del traspàs.

Fins ara l’hospital de Berga ha estat gestionat per un patronat format per regidors de l’Ajuntament, el gerent de l’hospital, un representant del Consell Comarcal i dos patrons que representen la ciutadania. Ara passarà a ser gestionat per la Generalitat i seguirà els passos d’altres hospitals com el de Reus o el de Mora d’Ebre.

X