L’Ajuntament de Berga tranquil·litza: de moment, la Patum no corre perill pel coronavirus

La Patum segueix en peu. L’amenaça del coronavirus ha provocat que en les últimes hores s’hagi suspès el primer gran esdeveniment de l’Estat: la Marató de Barcelona. A Berga, l’equip de govern ha reconegut a l’Aquí Berguedà que diverses persones implicades en la Patum han preguntat en les darreres hores si hi ha risc de cancel·lació. La regidora de Patum, Roser Valverde, ha acabat amb la incertesa: “De moment res fa pensar que s’hagi d’anul·lar”.

Valverde ha recordat que “hem fet Patum en tota mena de condicions i malgrat patir adversitats”. La regidora confia que, amb el pas dels mesos, el virus quedi controlat i que, per Corpus -que aquest any cau del 10 al 14 de juny– no hi hagi cap problema per celebrar la Patum.

De moment, el govern de la CUP no ha rebut cap recomanació ni del departament de Cultura ni del de Salut. “Si d’aquí a Corpus, rebem alguna cosa, ho estudiarem; però no crec que haguem de preocupar-nos”, ha conclòs Valverde.

X