Una ponència sobre la dona i la Patum, en una jornada per trencar amb el sexisme en la cultura popular

La Patum participarà en la jornada ‘Gegantes i diablesses: trencant estereotips sexistes en la cultura popular’, organitzada el 19 de març pel Departament de Cultura de la Generalitat. La regidora de Patum, Roser Valverde, i la tècnica de Participació i Festes, Marta Planas, hi faran una ponència titulada ‘La Patum: feminisme, participació ciutadana i cultura’.

Valverde ha explicat a l’Aquí Berguedà que l’objectiu de la ponència és “posar de relleu la feina que fem en tot el que fa referència a violències sexuals i en una festa lliure de sexisme”. La xerrada també parlarà de la presència de la dona dins la festa: “Tradicionalment les dones s’han dedicat a feines més invisibles i els homes han estat a plaça; però des de fa anys, les noves generacions van acabant amb aquesta invisibilització”.

La jornada se celebrarà dijous 19 de març, a La Troca Centre de Cultura Popular i Tradicional, a Granollers, de 2/4 de 10 del matí (9.30h) a 2/4 de 3 (14:30h). A banda de la ponència sobre la Patum, també s’hi parlarà de les falles de la Pobla de Segur, de les festes majors, dels castells, de l’Aquelarre i dels carnavals.

ProgramaGenere

X