La Patum infantil atura tota la maquinària per preparar la festa fins que se superi el coronavirus

La Patum infantil posa el peu al fre. L’organització ha decidit aturar tot el procés de preparació de la festa fins que se superi la pandèmia del coronavirus. D’aquesta manera, queden cancel·lades les inscripcions, els sortejos i les formacions previstes inicialment en les properes setmanes.

Fins aquest diumenge passat es podien fer les inscripcions online per poder formar part d’alguna de les comparses. Dissabte vinent també estava prevista una jornada d’inscripcions presencials al local dels Castellers de Berga. Tot queda anul·lat, com també el curset de foc del 18 d’abril.

Fonts de l’Associació de la Patum infantil han confirmat a l’Aquí Berguedà que, de moment, la Patum infantil del dia 12 de juny no està descartada del tot. L’organització de la festa vol esperar a l’evolució del virus en les properes setmanes per prendre una determinació: “A dia d’avui, hem de prioritzar el risc 0 de contagi, més que la festa en si”.

La Patum infantil ha aprofitat el comunicat per “agrair públicament a tots aquells professionals que a dia d’avui vetllen per la nostra salut i alimentació bàsica, des de cossos de seguretat, personal del Departament de Salut, treballadors de residències, transportistes, botiguers i mitjans de comunicació i premsa”.

X