Patum

L’Ajuntament de Berga segueix preparant la Patum per Corpus, tot i que admet que “el pla B és fer-la passat l’estiu”

L’Ajuntament de Berga segueix preparant la Patum per Corpus, tot i que admet que “el pla B és fer-la passat l’estiu”
Ball de gegants, Patum 2019. RICARD CODINA

La Patum segueix al mateix lloc del calendari. Si més no, a data d’avui. La regidora de Patum, Roser Valverde, ha confirmat a l’Aquí Berguedà que l’Ajuntament està tirant endavant els contractes i tràmits per celebrar la festa per Corpus, és a dir, del 10 al 14 de juny. Ara bé, el consistori no amaga que “s’estan estudiant i valorant tots els escenaris possibles” i que “el pla B és celebrar la festa passat l’estiu”.

En els últims dies, l’àrea de Patum de l’Ajuntament de Berga ha contactat amb els ajuntaments de València i Pamplona per intercanviar opinions i experiències sobre els efectes que el coronavirus ha tingut o tindrà en la Patum, les Falles o els Sanfermines. D’aquestes trucades, Valverde n’ha tret la conclusió que “cal tirar endavant tots els tràmits per no perdre la feina que s’ha fet fins ara”.

Amb tot, la regidora ha recalcat que l’evolució de la pandèmia dictarà el futur de la Patum 2020. Mentrestant, la Patum infantil –organitzada per l’Associació de la Patum infantil- ja ha anunciat que atura la preparació de la festa fins que el coronavirus es doni per superat. A banda, l’Ajuntament ha comunicat que, per tal de reduir la mobilitat de persones durant el mes d’abril, s’elimina la votació popular del concurs de cartells, de manera que el guanyador el decidirà directament el jurat jurat.

Ajuntament de Berga coronavirus COVID-19 Patum Roser Valverde

Estic amb tu

Comentaris