El personal d’atenció primària demana atendre a l’ambulatori de Berga i només traslladar els casos greus a l’hospital

El personal d’atenció primària del Berguedà proposa que s’obri l’ambulatori de Berga les 24 hores dels 7 dies de la setmana. La idea és que l’ambulatori rebi les ambulàncies de tota la comarca i que només es traslladin a l’hospital els casos greus. Els professionals recorden que el CAP és “un centre gran que permet disposar d’espais separats per poder visitar de manera totalment distanciada” i que, a més, s’alliberarà espai de l’hospital abans que col·lapsi.

El personal d’atenció primària del Berguedà recalca que el coronavirus col·lapsarà el sistema sanitari en pocs dies. Per això, creuen que aplicar aquests canvis a l’ambulatori propiciarà “una millor i més eficient assistència als nostres usuaris”. L’espai de l’hospital, diuen, és “insuficient” i això fa que “el risc d’exposició és molt alt”.

A més, recorden que el Berguedà és “un territori molt extens, amb població envellida i residències afectades pel virus”. Per tot això, apunten que al Berguedà ja hi ha una àrea bàsica tancada i creuen que, “si se segueix com fins ara, els professionals aïllats aniran augmentant”. I, per evitar-ho, creuen que la solució és “una millor gestió dels espais assistencials” que passa per “donar assistència a l’ambulatori de manera continuada i amb més seguretat per a tothom”.

Amb aquesta mesura -expliquen- s’ampliarien els serveis, doblant l’atenció a la ciutadania, reduint la concentració de professionals i població en espais reduïts, ampliant significativament la plantilla assistencial i alliberant espai a l’Hospital de Berga per atendre casos greus.