Sagàs

El virus de l’amor, una història del segle XV al Baix Berguedà per despertar la imaginació

El virus de l’amor, una història del segle XV al Baix Berguedà per despertar la imaginació
Serra de Biure, Sagàs // By Pitxiquin - Treball propi, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37409648

Un judici per adulteri a Biure (Sagàs), a principis del segle XV, protagonitza la segona píndola del projecte ‘Àgora. La resistència’, de l’Ajuntament de Berga. La historiadora Dolors Santandreu explica els detalls del ‘Virus de l’amor’ en cinc minuts, gràcies a uns textos que va descobrir a l’arxiu de la parròquia de Santa Eulàlia de Berga.

Un dels textos relata la declaració de la minyona Constança de Queralt en un judici propiciat per la denúncia de Pere de Soler, l’amo de la casa on treballava. Pere de Soler sospitava que la seva muller Francesca l’enganyava amb el seu germà, Francesc de Soler.

Què va declarar Constança de Queralt? Com va acabar el cas? Una història que “es reserva algunes coses i obre la porta a la imaginació”. Descobreix tot el que es coneix de la història mirant la píndola de Dolors Santandreu i deixa volar la imaginació en ple confinament.

Àgora Ajuntament de Berga Dolors Santandreu

Estic amb tu

Comentaris