Com puc utilitzar el transport públic al Berguedà durant l’estat d’alarma?

El Consell Comarcal del Berguedà ha respost els principals dubtes sobre la situació del transport públic durant l’estat d’alarma decretat pel govern estatal. L’ens ha publicat les FAQS al seu lloc web. Són aquestes:

Puc anar des del Berguedà a Barcelona o des del Berguedà a Manresa? He de pagar?

Sí, hi pots anar si ets un professional dels serveis essencials i per a desplaçaments de primera necessitat. Les línies que enllacen el Berguedà amb Manresa i Barcelona han quedat reduïdes per adaptar-se a la caiguda de la demanda però a continuació pots veure els horaris de les que estan operatives

Són gratuïtes del 2 al 9 d’abril. Tot i la gratuïtat, es reitera la restricció d’ús dels mitjans de transport i es mantindran els controls per al compliment de la mesura amb la voluntat de minimitzar el risc de contagi pel Covid-19. 

Què he de saber si he d’agafar l’autobús?

En els autobusos, el nombre de seients ocupats no podrà ser superior al 33% de la seva capacitat màxima i, tret de que el conductor estigui protegit per una mampara, els viatgers accediran per la porta de darrera. A més, cal deixar la màxima distància entre els altres passatgers i no es pot ocupar la fila immediatament posterior al seient del conductor.

Puc utilitzar el transport a la demanda? He de pagar?

El Transport  la Demanda segueix en funcionament però es restringeix a 1 única persona per viatge (o bé a un màxim de 2 persones si són membres de la mateixa unitat familiar, en el cas de nens o persones dependents). Es recomana l’ús de guants i mascareta protectora i mantenir la màxima distància amb el conductor.

És gratuït del 2 al 9 d’abril. Tot i la gratuïtat, es reitera la restricció d’ús dels mitjans de transport només per a professionals dels serveis essencials i per a desplaçaments de primera necessitat i es mantindran els controls per al compliment de la mesura amb la voluntat de minimitzar el risc de contagi pel Covid-19.

Puc utilitzar el transport a la demanda per tenir cura d’un familiar?

Sí, si la persona familiar és depenent o vulnerable. El sistema de petició del servei és el mateix que sempre trucant al 683388285 i reservant abans de les 5 de la tarda del dia anterior laborable a la data del viatge.

Quines línies de transport regular estan suspeses?

Des del dimarts 17 de març estan completament suspeses les línies Berga-Universitat Autònoma de Barcelona, Berga – Vic i Berga – Solsona.

Des del dilluns 30 de març, estan suspeses la línia Gósol – Berga i la línia de L’Espunyola – Casserres – Puig-reig. Tampoc no opera la línia La Pobla – Cambrils dels caps de setmana. 

Quines línies de transport regular segueixen en funcionament?

Tot i que amb algunes reduccions d’horaris, a banda de les línies del Berguedà amb Barcelona i Manresa ja descrites al primer punt, segueixen funcionant les línies següents: