Les associacions de veïns de Berga fan una crida per recollir menjar i productes per als més necessitats

Crida de les associacions de veïns de Berga per recollir menjar i productes per als més necessitats. Les associacions s’han sumat a la campanya de Càritas ‘Ajuda’ns a ajudar’, que pretén recollir els aliments essencials per als col·lectius més necessitats de la població.

Per col·laborar-hi, les associacions han llançat una crida a la ciutadania perquè aportin cereals, crema de cacau, cacau en pols, sabó de rentadora i gel de bany. Són els productes que en aquests moments més falta fan a Càritas Berga per poder cobrir les necessitats alimentàries de les persones que atén.

Càritas Berga ha augmentat de manera considerable la seva activitat en les darreres setmanes. Aquesta última ha rebut els excedents alimentaris de la Unió Europea, però només cobreixen una part de les necessitats actuals. A diferència d’altres crisis –diu Càritas-, l’actual afecta de manera molt important als infants. A més, hi ha hagut un augment molt important de demandes d’ajut econòmic per pagar lloguers, llum i altres serveis essencials.

Per poder recollir els productes per a Càritas, els supermercats Petit Preu i Super Pedret posen a disposició de la ciutadania un espai per guardar les donacions. La idea és que la gent es mogui el mínim possible i aprofiti les compres per donar productes. Si en un futur les restriccions són menors, l’entitat ampliarà la recollida a d’altres punts de la ciutat.

A banda, les associacions de veïns també han fet públic en un comunicat el número de compte de Càritas Berga, on també es poden fer donacions econòmiques per tal que l’entitat pugui adquirir els productes que li calen:

ES12 2100 3076 1121 0097 6990 (La Caixa) 

Col·laboració veïnal amb Creu Roja Berguedà

Un altre dels vincles que durant el confinament han fet les associacions de veïns és amb Creu Roja Berguedà. L’entitat actualment reparteix a domicili els ajuts higiènics de nadó i els de la llar. També es fa càrrec dels costos de medicació, llum o butà, després de la valoració prèvia de cada cas coordinada per Càritas i l’Ajuntament. Creu Roja també fa un seguiment telefònic de gent gran i truquen diàriament moltes persones per donar-los consells de prevenció del Covid-19.

Per això, les associacions de veïns també han llançat una crida a col·laborar amb Creu Roja. Per ajudar-hi, les associacions de veïns han difós el número de compte de Creu Roja:

ES58 0049 1806 90 2212083714