Bagà

La residència de Bagà ha detectat 23 casos positius, ha patit 25 defuncions i ha traslladat vuit residents a d’altres centres

La residència de Bagà ha detectat 23 casos positius, ha patit 25 defuncions i ha traslladat vuit residents a d’altres centres

25 usuaris de la residència Salarich Calderer de Bagà han mort en les últimes cinc setmanes, des que va esclatar la crisi del coronavirus. Tenint en compte que a mitjans de març hi havia 81 residents al centre, les defuncions corresponen a més del 30% dels residents que hi havia al centre abans de la pandèmia.

L’alcalde de Bagà, Joan Oña, va assegurar a principis de setmana a l’Aquí Berguedà que el brot estava “força controlat”, però des d’aleshores el nombre de defuncions ha repuntat fins a situar-se en 25.

A banda, les proves PCR que s’han fet els darrers dies a la residència han confirmat que el brot ha afectat a més de la meitat dels usuaris. Segons les dades proporcionades pel centre aquest mateix dimecres, hi ha 23 residents aïllats després de donar positiu. Cinc d’aquests s’han conegut aquesta mateixa setmana.

També hi ha 5 residents aïllats amb resultat negatiu, 2 hospitalitzats (un negatiu i un positiu) i una persona aïllada per haver estat en contacte amb altres residents que han donat positiu.

L’alcalde de Bagà va explicar que havia fet dos reclams a la Generalitat: que dotés la residència de personal sanitari i que alleugerís el nombre de residents. De moment, només s’ha respost a la segona petició: 4 persones han estat traslladades a l’hospital Sant Andreu de Manresa i 4 més, a la Santa Creu de Vic.

Dels 4 traslladats a Vic, 3 són residents que van donar positiu a les proves del coronavirus i un negatiu. A Manresa hi ha dos residents amb resultat positiu i un amb negatiu. La quarta traslladada ha mort en les darreres hores. Havia donat negatiu a la prova del COVID-19.

Partint de totes aquestes dades, ara mateix la residència compta amb 46 residents, gairebé la meitat dels que hi havia fa poc més d’un mes. Dels 46 residents que hi ha 23 estan aïllats després de donat positiu, 5 negatius i la persona aïllada sense símptomes.

Les 17 persones restants de moment han esquivat el virus, però també estan aïllades a la seva habitació des del dia 11. La direcció de la residència va prendre la mesura fa 10 dies per “evitar contagis per creuament”.

coronavirus COVID-19 Residència residència de Bagà Residència Salarich Calderer

Estic amb tu

Comentaris