Les proves del COVID-19 confirmen que la residència Sant Bernabé i la de la Pobla continuen sense positius

Les residències Sant Bernabé (Berga) i la residència d’avis Lillet (La Pobla) no tenen cap cas de coronavirus. Aquest diumenge han arribat els resultats de les proves que es van fer a residents i treballadors de la residència Sant Bernabé de Berga amb el mateix resultat que a La Pobla: 0 positius. Fins al moment, el CatSalut ha fet les proves a tot l’Alt Berguedà i Berga i té previst cobrir tot el Baix Berguedà al llarg d’aquesta setmana.

La Sant Bernabé i la residència de la Pobla són les dues notícies positives dels resultats. On la situació és molt més delicada és a la residència Salarich Calderer de Bagà, amb 23 positius, i a les Germanetes (Berga), amb 27.

Bagà té en aquest moment 47 residents, després d’haver patit 25 defuncions des de l’esclat de la crisi. També hi ha dos residents que han hagut de ser hospitalitzats i set residents que han estat traslladats a la Santa Creu de Vic i a l’hospital Sant Andreu de Manresa.

Tal com va informar aquest dissabte l’Aquí Berguedà, les Germanetes en aquests moments hi ha 64 residents, després que les famílies s’hagin endut 16 persones a casa. L’Ajuntament no ha fet pública la xifra de defuncions a la residència, però la resta de xifres deixen entreveure que ronden la quinzena.

100 proves per dia a totes les residències del Berguedà

Al Baix Berguedà ja s’ha fet una primera onada de proves. La resta es preveuen fer aquesta setmana vinent. Hi ha quatre residències (dues a Puig-reig, una a Casserres i una a Gironella) i es calcula necessitar entre 400 i 500 proves. La comarca té totes les proves a disposició, però els laboratoris només n’accepten 100 per dia per evitar el col·lapse.

Qui fa les proves és el CatSalut però qui les coordina és l’Ajuntament de Berga. El consistori, que ostenta la presidència del patronat de l’hospital, necessita saber el resultat de les proves per preparar l’hospital comarcal per una possible onada d’ingressos.

Des de l’inici de les proves a la comarca, es van prioritzar les residències de Bagà i les Germanetes, ja que és on fins ara s’hi han detectat més casos. Aquesta primera onada, però, també va servir per cobrir la Pobla i la residència pública de Berga, la Sant Bernabé.

Per aquesta propera setmana la idea és mantenir el ritme de 100 testos diaris i repartir-los cada dia entre les residències, de manera que se’n faran diàriament a tres residències de manera simultània (33-33-34). Tenint en compte se n’han de fer entre 400 i 500, les proves haurien d’estar enllestides a finals de setmana.

X