El CatSalut descarta, de moment, traslladar a Manresa els residents sans de les Germanetes

El CatSalut descarta, de moment, traslladar els residents sans de la residència de les Germanetes a Manresa. Aquest dimarts Nació Berguedà va avançar que el departament de Salut havia estudiat la possibilitat de derivar els residents que havien donat positiu a la residència Catalunya de Manresa, i així ho han confirmat aquest dimecres al matí fonts del CatSalut a l’Aquí Berguedà.

Malgrat tot, el propi departament i la residència han descartat, de moment, aquesta possibilitat, ja que la residència “és prou àmplia per dividir els seus residents en zones prou separades com per evitar el contagi”. Ho han confirmat a l’Aquí Berguedà tant fonts del CatSalut com el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez.

La residència Catalunya de Manresa és un centre net que ha habilitat el CatSalut per “acollir persones grans de tota la regió sanitària amb l’objectiu de disminuir la pressió assistencial d’alguns centres que tenen casos de COVID-19”. De moment, però, cap dels residents de les Germanetes s’hi traslladarà.

Un 65% dels residents de les Germanetes han passat el virus

A banda, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, un 65% dels residents de les Germanetes han donat positiu a la prova del COVID-19 des de l’inici del brot. En les últimes hores s’han rebut els resultats finals de les darreres PCR que es van fer al centre i, finalment, la xifra de positius acumulats ronda el 65% i no el 45%, com s’havia apuntat inicialment.

Malgrat tot, el regidor Sànchez ha recalcat que “molts d’aquests residents es van fer el PCR fa més de tres setmanes”, de manera que probablement ja han superat el virus i, quan es puguin tornar a realitzar proves, donaran negatiu. “La situació no ha canviat respecte els últims dies”, ha constatat Sànchez.

Tal com ja va explicar el propi regidor a principis de setmana, el dia a dia a la residència no patirà grans canvis. Des de fa dies, tots els residents són a les seves habitacions i s’eviten les activitats en zones comunes. Això sí, els nous casos passen a estar en règim de confinament total. En les properes setmanes, Salut tornarà a fer les proves PCR a tots els residents, tot i que encara no hi ha una data definida.

X