“Sense l’anul·lació de la Patum no tindríem el pla de xoc per refer-nos del Covid-19 que tenim ara”

El govern de l’Ajuntament de Berga convocarà un ple extraordinari aquest juny per fer l’esperada i reivindicada modificació del pressupost per mitigar els efectes de la Covid-19. Ho ha anunciat aquest dijous al vespre la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, en el ple ordinari de juny.

Rifà ha al·legat que l’aprovació de la modificació pressupostària -i el pla de xoc que hi va vinculat- han tardat a arribar perquè l’anul·lació de la Patum suposarà una injecció important en aquesta reorientació: “Sense la suspensió de la festa no tindríem el pla de xoc que tirarem endavant ara”. Amb tot, la regidora -que encara no ha parlat de xifres concretes- ha recalcat que “el pla és molt gran per les nostres possibilitats com a ajuntament, però molt petit per les necessitats que té el teixit empresarial”.

El discurs de la regidora ha estat la rèplica als retrets en forma de moció que el govern ha rebut per part de l’oposició. Junts per Berga, ERC i el PSC han presentat tres mocions conjuntes exigint “respecte” pels acords plenaris i “una modificació de pressupost urgent per fer front a la crisi actual”.

La CUP ha votat a favor de la moció per fer efectiu el pagament a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics, però s’ha abstingut en les altres dues, que demanaven ajuts per al tercer sector i inversió a l’escola bressol. Pel que fa als ajuts, el govern ha fet una crida a la “prudència” i, per ara, es nega a “tocar” més diners del fons de contingència per destinar-los a ajuts extraordinaris a empreses.

A banda, Rifà ha recalcat que “sense la suspensió de la Patum el pla de xoc seria extremadament petit” i ha assegurat que “només es basarà en diners que tenim a disposició” i que no es fiarà “d’ingressos futurs que no sabrem del cert si arribarem a tenir”.

Des de l’oposició, el regidor del PSC, Abel Garcia, ha trobat a falta mea culpas entre el govern i ha llançat una pregunta: “Si tornéssim tres setmanes enrere, faríem tot el que hem fet?”. Garcia ha assegurat quedar-se “una mica desconcertat” amb l’argumentari del govern i ha demanat “més diàleg que actituds que no porten enlloc”.

X