Més de 160 establiments del Berguedà reben 401.260 euros per reactivar el petit comerç

Fins a 161 establiments de 16 municipis del Berguedà s’han beneficiat de les subvencions del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) dins el “Programa de reactivació del comerç”. Berga, amb 89 sol·licituds aprovades, és el municipi amb més establiments beneficiats de la comarca. La resta d’establiments que han rebut la subvenció són: Avià, Bagà, Borredà, Casserres, Castellar de n’Hug, Cercs, Gironella, Gósol, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Montmajor, Puig-reig, Saldes, Vallcebre i Vilada.

La majoria dels establiments subvencionats rebran 2.500 euros per impulsar els seus negocis i serveis afectats econòmicament per la pandèmia. En total els ajuts concedits a establiments berguedans pugen a 401.260 euros. És un 12,94% dels 3,1 milions d’euros pressupostats per a tot el comerç de Catalunya.

La tasca de difusió de les subvencions i acompanyament en la realització dels tràmits, l’ha realitzat l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i s’ha vist complementada per les associacions de comerciants, els Ajuntaments, i gremis i associacions d’empresaris, que han tingut una gran implicació en tot aquest procés, fent possible així arribar a un gran número de negocis.

En aquest sentit Lluís Vall, el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, afirma que “és una bona notícia, malgrat la situació actual, que els comerços berguedans puguin comptar amb aquest primer paquet de mesures econòmiques llençades des del Govern de la Generalitat, i que un 12% del pressupost de les ajudes han anat a parar al Berguedà, una xifra prou important com a territori”. I ha afegit que “és també una declaració d’intencions per part del nostre comerç, un comerç que vol viure i continuar donant servei a tots els ciutadans”.

L’ajuda es va esgotar en tres hores després d’habilitar les tramitacions de peticions. Amb tot, els berguedans van ser ràpids i 161 comerços comptaran amb l’ajuda de 2500 euros per poder suportar el cop molt millor. Tot això és gràcies al personal de l’Agència que ha estat atenent a comerços però també de la gent de les UBIC’s de la comarca com Bergacomercial, i l’ACEB.