Dos detinguts de Súria i Sant Fruitós per saquejar masies rurals a la comarca del Berguedà

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Berga van detenir el 15 de juny, a Súria i Sant Fruitós del Bages, un home de 38 anys i una dona de 37 anys, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns d’aquestes poblacions, com a presumptes autors de cinc robatoris amb força a interior de domicili. Totes dues persones ja van ser detingudes el maig, juntament amb una tercera persona, per com a presumptes autors de deu robatoris de cable telefònic a masies del Berguedà, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà a través de fonts policials.

Els fets es remunten des del mes de l’octubre del 2019 fins a principis del mes de març de l’any 2020, quan la Unitat d’Investigació de la comissaria de Berga va tenir coneixement que s’havien produït diversos robatoris en algunes masies de la comarca del Berguedà, concretament als municipis de Viver i Serrateix, Santa Maria de Merlès, Puig-Reig i Berga.

Els mossos van determinar que els autors escollien masies o cases aïllades de segona residència situades en zones rurals, pròximes entre elles.  Hi accedien escalant els immobles, forçant portes, persianes o finestres i un cop dins, regiraven totes les estances per saquejar, completament, tot els objectes de l’interior, fins i tot menjar, roba de casa o estris de neteja. També arribaven a arrencar tot el cablejat de coure de les instal·lacions elèctriques.

Els investigadors van recuperar i localitzar gran part dels objectes sostrets, tals com panells solars, estufes, eines, làmpades, rellotges de paret, cafeteres, forns, radiadors, planxes de roba, generadors, televisors, etcètera en diverses botigues de segona mà de la ciutat de Manresa i Terrassa. Respecte el cablejat elèctric l’havien portat a vendre en diferents deixalleries de la comarca del Bages.

Després de la investigació els mossos van detenir dos dels presumptes autors dels cinc robatoris en masies i cases el passat 15 de juny. La investigació està oberta i no es descarten noves detencions en relació a aquests fets.

Els detinguts, ambdós amb antecedents policials, van passar el dia 16 de juny a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

X