Borredà inverteix 200.000 euros en la renovació del carrer de la Font, el més antic del poble

En marxa les obres de condicionament integral del carrer de la Font, el més antic de Borredà. El carrer era l’antic camí d’entrada al poble pels qui feien ús del camí ral de Ripoll a Berga. S’hi ha invertit uns 200.000 euros que serviran per encetar la renovació de tot el nucli urbà del poble.

El projecte contempla canviar la canonada d’aigua i la xarxa de clavegueram, així com l’actual paviment de pedra per unes peces de pedra artificial, aptes per la climatologia del pobla i el fort pendent que té el carrer. Per decidir quin paviment s’hi posava, es va organitzar una consulta popular, aquest abril, on el poble va votar entre les mostres que es van exposar al Centre de la Gent Gran. S’havia de decidir entre peces de diferents colors i formes.

Les obres costaran uns 200.000 euros. D’aquests, 192.000 surten de la Diputació de Barcelona, mentre que la resta són fons propis de l’Ajuntament. Es preveu que les obres, que van començar la setmana passada, s’allarguin uns 6 mesos.

La particularitat del carrer de la Font és que porta el nom de la històrica font que ha estat sempre a l’entrada del poble. Encara ara hi ha un abeurador per als animals de càrrega que històricament entraven al poble pel camí ral. Tot aquest conjunt serà degudament restaurat.

Els primers dies de les obres han consistit en fer els preparatius per a mantenir el servei de subministrament d’aigua als habitatges afectats per, així, poder treballar sense problemes. El carrer és molt estret i això fa que hi hagi de treballar maquinària especial. La previsió és poder tenir tot acabat a finals d’any.

foto font - copia

X