Salut

“Els professionals de l’hospital m’han donat valor per seguir vivint, sempre els estaré agraït”

“Els professionals de l’hospital m’han donat valor per seguir vivint, sempre els estaré agraït”

Tres testimonis, tres maneres de passar el Covid-19, tres maneres de recordar-lo, però un denominador comú: l’agraïment infinit al personal que els va atendre. Oriol Tusón, Juan Pedro Ureña i Jordi Safont han estat els encarregats d’entregar les polseres del Fòrum Econòmic als professionals de l’hospital de Berga. Tots tres han patit el Covid i han hagut de ser ingressats al centre, però afortunadament tots tres l’han superat.

Tusón té 42 anys i va haver de ser ingressat a Althaia (Manresa) després de dues setmanes a l’hospital de Berga. A Manresa, el van ingressar a la zona de semi-crítics i li van col·locar un respirador potent. “Hi va haver una primera fase on anava tot cap avall i una segona no només anàvem amunt”, recorda. La primera fase són les dues setmanes a Berga, quan el seu estat de salut era més delicat. Tot i això, destaca que “vaig viure-ho amb molta serenitat, i això és pel tracte que vaig rebre per part dels professionals, tant a Berga com a Manresa”.

Del seu ingrés ja en fa més de dos mesos i lamenta que “és inevitable que te’n vagis oblidant”. Avui, però, ha tornat a l’hospital i ha tornat a veure els ulls de professionals que el van cuidar: “En arribar, he tingut un sentiment d’emoció molt fort. De cop he recordat totes les cares que m’han ajudat a sortir-me’n”.

3000gracies-7

Un altre dels antics pacients que avui ha entregat les polseres és Juan Pedro Ureña, de 63 anys i de Puig-reig. Ureña va estar ingressat al Sant Bernabé 32 dies. Recorda que va ser “una experiència molt negativa” per la seva salut, però de la qual en guarda un gran record pel tracte que va rebre: “M’han donat valor per seguir vivint. Els estaré agraït sempre més”.

El cas d’Ureña va ser especialment complicat perquè pateix insuficiència pulmonar. Recorda que li faltava molt d’aire: “Ho passes molt malament”. I per això demana especialment a la gent gran i a les persones amb patologies prèvies, com ell, que es quedin a casa.

El tercer testimoni ha estat Jordi Safont. En el seu cas, l’afectació va ser menor: “Per sort només vaig ser a l’hospital 7 dies, però es passa molt malament”. Safont també ha fet una crida a la prudència: “És molt important que ens protegim tots. Això ho pot agafar qualsevol. I si ho agafes, és molt fotut, tant és l’edat que tinguis”.

3000gracies-2

coronavirus covid COVID-19 Hospital de Berga Hospital Sant Bernabé

Estic amb tu

Comentaris