L’oposició de Berga tomba el reglament del nomenclàtor per no ser informats dels últims canvis

Sorpresa en el primer gran tema del ple de juliol. L’oposició ha votat en contra del reglament del nomenclàtor que durant mesos ha consensuat amb l’equip de govern. Ho ha fet perquè el text final del reglament presenta canvis respecte el que es va acordar en la darrera reunió de la comissió formada per representants de tots els grups.

L’oposició ha tombat, de moment, el reglament, al·legant que l’equip de govern no ha informat d’aquests darrers canvis. El principal punt que ha generat controvèrsia és que els grups van acordar que l’última paraula en el canvi de nom d’un carrer el tindria el Ple, i el text final diu que aquest poder serà per a l’alcaldessa.

La regidora de Participació, Roser Valverde, ha explicat que “els canvis són administratius” i que van ser els serveis tècnics qui van demanar al govern que incorporés aquestes modificacions al document definitiu. Amb tot, Valverde ha recordat que, malgrat que la darrera paraula serà de l’alcaldessa, qui proposarà un canvi de nom serà una comissió formada per representants de tots els grups polítics i persones a títol individual.

L’oposició ha insistit en què “el problema no és tant el contingut sinó la forma”. En aquest aspecte, el regidor del PSC, Abel Garcia, ha assegurat que “probablement ens podrien haver convençut sobre el per què d’aquestes modificacions, però el cas és que no hem rebut cap trucada per part de la regidora”.

Des de Junts per Berga, Jordi Sabata ha dit que “si modifiquen alguna cosa, ens agradaria saber-ho”. En la mateixa línia, Marc Marginet -que és qui ha format part de la comissió que ha treballat el reglament- ha recordat que “el document estava aturat des de l’agost i ens ha sorprès molt veure-hi una modificació feta en l’última setmana”.

Esquerra s’ha pronunciat en la mateixa línia. Ramon Camps ha recalcat que “hem estat nosaltres [l’oposició] qui hem hagut de reclamar un informe sobre els canvis que ha incorporat el document definitiu”.

Davant la posició de tots els grups de l’oposició, el govern no ha tingut més remei que retirar el punt de l’ordre del dia i ajornar-lo per properes sessions.

X