Mobilitat Berguedà

Residus, Berga

L’Ajuntament de Berga estudia com reacciona a la sentència que impedeix rescindir les concessions d’Inberga Tur

L’Ajuntament de Berga estudia com reacciona a la sentència que impedeix rescindir les concessions d’Inberga Tur

Nou episodi en l’etern litigi d’Inberga Tur. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ) ha dictat una sentència que estima el recurs que Inberga Tur va presentar l’any 2016, després que el jutge afirmés que la unió d’empresaris havia incomplert el 70% de la concessió i l’Ajuntament, un 30%.  Ara el TSJC diu que la concessió és vigent i que l’any 2011 l’Ajuntament va voler rescindir-la amb un procediment caducat. Inberga Tur és l’empresa concessionària de l’hotel Berga Park i l’hostatgeria de Queralt.

La sentència va ser tema de debat al ple d’aquest dijous. L’alcaldessa, Montse Venturós, va recalcar que “cap altre tribunal ha manifestat mai que hi hagués caducitat en els procediments”, la qual cosa deixa entreveure que l’Ajuntament segueix creient en la via judicial on ha batallat l’última dècada, malgrat la darrera sentència del TSJC.

Venturós va explicar que els serveis jurídics de l’Ajuntament estan estudiant quins passos cal seguir en aquest nou episodi del litigi. A més, l’alcaldessa té previst convocar l’oposició en una reunió que ha de servir per informar de l’estat de la qüestió i consensuar la posició de l’administració.

De fet, part de l’oposició també va aprofitar el ple per deixar entreveure el seu punt de vista. És el cas del portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, que va coincidir en la necessitat d’aquesta reunió per explorar la vessant tècnica (nous passos en el litigi judicial). Ara bé, Sabata va demanar “un posicionament polític” davant el conflicte: “Tenim una sèrie d’equipaments municipals que volem que funcionin i, per això, cal negociar i mà estesa”. Per això, Junts per Berga defensa “buscar l’encaix de la via jurídica i la política”.

També es va pronunciar el regidor del PSC, Abel Garcia. En aquest cas, el socialista va recalcar “la importància i la gravetat de la decisió que cal prendre” i, per això, es va mostrar prudent, a l’espera de rebre “informació més concreta”. Això sí, Garcia va coincidir amb Sabata en què “cal buscar solucions a les necessitats que tingui la ciutat i les utilitats que es puguin donar als edificis en qüestió”. Així mateix, el regidor del PSC va estendre la mà al govern per “ajudar a trobar la solució que més beneficiï a la ciutadania” i, en especial, “que serveixi per deixar d’hipotecar-nos a tots”.

En aquest darrer aspecte, Venturós va recordar que, a principis del mandat passat, l’Ajuntament -com a avalador d’un crèdit que en el seu moment va demanar Inberga Tur- va haver de fer front al pagament d’un milió i mig d’euros per poder culminar l’obertura del Conservatori de Música dels Pirineus. Aquest milió i mig d’euros era un deute que Inberga Tur no ha pogut assumir i que ha caigut sobre l’Ajuntament de Berga, que en el seu moment, a principis de segle, va aprovar per ple ser-ne l’avalador.

Ajuntament de Berga Inberga Tur

Estic amb tu

Comentaris