La xarxa de fibra òptica de la Generalitat arribarà a més del 80% del Berguedà a finals d’estiu

El 83,7% dels habitants del Berguedà tindran accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a finals d’aquest estiu. La comarca passa de tenir 10 municipis connectats a tenir-ne 14, un cop acabin les obres de desplegament entre Cercs i Bagà. Els quatre municipis que se sumen a l’entramat són La Nou, Sant Julià de Cerdanyola, Guardiola i Bagà. Els que ja en formen part són Berga, Casserres, Cercs, l’Espunyola, Gironella, Montclar, Olvan, Puig-reig, Santa Maria de Merlès, Viver i Serrateix.

Ho ha explicat aquest divendres el matí el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que ha visitat les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Cercs, Bagà i Puigcerdà. Puigneró, a més, ha anunciat que, en les properes setmanes, aprovarà les obres per acostar la xarxa pública a la Pobla de Lillet (per Guardiola), a Vilada i Borredà (des de Berga), i a Vallcebre, Saldes i Gósol (que quedaran connectats a Guardiola).

c79a3411-f16b-44d1-8924-22d795d60183

Que ara hi arribi la Generalitat no vol dir que fins ara no hi hagués fibra. En la majoria de casos sí que passa, però en d’altres -com Vilada i Borredà- empreses privades s’han espavilat pel seu compte. És el cas de l’osonenca Goufone, que ha aprofitat aquesta primavera per desplegar la seva xarxa a tots dos municipis. Al maig ho va fer a Vilada i en els darrers dies està aterrant a Borredà.

El conseller ha recordat que el principal objectiu del Govern és “tenir un país que doni oportunitats a tothom”, i ha explicat que per això és necessària la connectivitat. En aquest sentit, Puigneró ha destacat la importància que té avui en dia la instal·lació de la fibra òptica com a “oportunitat pel territori, com a antídot contra el despoblament, i per donar igualtat d’oportunitats laborals a tots els ciutadans independentment d’on visquin”, ja que “el teletreball és una oportunitat per fer arrelar molta gent al territori”.

X