Medi Ambient, Cercs

ERC demana una consulta popular vinculant per la incineradora

ERC demana una consulta popular vinculant per la incineradora

ERC demana a l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, que utilitzi l’article 73.1 de la llei d’urbanisme per frenar les llicències d’enderrocs de les instal·lacions de la vella central termica i que convoqui una consulta popular vinculant per decidir sobre el projecte de la incineradora. Ho ha explicat el regidor republicà a Cercs Isaac Lozano, que ha assenyalat que el projecte “és il·legal perquè no està previst en el Pla d’Ordenació Urbanístic (POUM)” i ha advertit que si se segueix per aquesta via “el municipi podria acabar anant a judici”.

A més, Lozano assegura que els vents bufen cap a la muntanya i això provocaria que “el fum anés cap a Fígols i Vallcebre“, de manera que creu que també s’hauria d’incloure aquests dos municipis en una hipotètica consulta, així com a la resta de la comarca, “ja que tant el consell comarcal com el consell d’alcaldes s’hi han mostrat en contra”, recorda.

El regidor i expresident comarcal d’ERC considera que, a part dels efectes perjudicials a nivell mediambiental que suposaria pel territori i per la salut dels ciutadans, “no seria gaire coherent que un territori com el nostre que s’associa amb el turisme rural, la natura i la vedella el vinculéssim ara amb una incineradora”.

Lozano considera que hi ha una majoria a Cercs que està en contra del projecte, malgrat que aquesta majoria no es tradueix al ple, on el govern que encapçala Calderer té més de la meitat de les cadires. A més, Lozano denuncia que aquest projecte no figurava en el programa de l’equip de govern de les últimes eleccions, sinó que es va plantejar quatre mesos més tard dels comicis. Finalment, lamenta que el Govern de la Generalitat no s’hi ha oposat, però es compromet a lluitar perquè canviï el posicionament. També ha assegurat que ERC treballarà per paralitzar el projecte des d’altres instàncies.

Berguedà Cercs ERC incineradora Issac Lozano

Estic amb tu

Comentaris