Montajes Rus vol acomiadar 166 treballadors

La direcció de Montajes Rus ha proposat al comitè d’empresa rebaixar el nombre d’acomiadaments a 166, un 33% menys dels que va plantejar inicialment quan el passat 21 de juliol va anunciar que presentaria un ERO. Tot i la rebaixa, comitè i direcció segueixen sense arribar a un acord. Cal recordar que el proper 23 d’agost finalitza el període de negociacions.

L’empresa ho ha proposat en la cinquena reunió celebrada aquest dimecres entre comitè d’empresa i direcció. Pel que fa a les indemnitzacions, ha suggerit el pagament a 22 dies per any treballat i que les que siguin superiors als 11.000 euros es pagaran en dos teminis: el 70% en el moment de l’acomiadament i el 30% restant en un termini de 60 dies.

Segons l’ACN, els sindicats s’oposen a la darrera proposta i que mantenen la voluntat d’evitar el màxim d’acomiadaments. Cal recordar que el comitè va suggerir a Montajes Rus posposar l’ERO i aplicar un ERTO fins al setembre, quan es preveu que ICL presenti el seu pla de viabilitat, on s’espera que es contempli un quart torn i fins i tot un cinquè torn de treball. Els sindicats creuen que amb l’ampliació es podrien reabsorbir més llocs de treball de Montajes Rus.

Precisament, en el proper mes hi ha prevista una reunió entre el comitè d’empresa de Montajes Rus, la direcció d’empresa, ICL, la delegació del Govern a la Catalunya Central i els consells comarcals del Bages i Berguedà per abordar el tancament de la mina.

X