Cau part de la façana d’un edifici a Berga

Ensurt al barri antic de Berga aquest dissabte a la tarda. La part de la façana d’un edifici del Carrer del Carme s’ha esfondrat com a conseqüència de les pluges de les últimes hores. Afortunadament, en l’interior de la casa no hi vivia ningú i no s’ha hagut de lamentar cap ferit. En canvi, sí que s’han desallotjat deu veïns dels edificis del costat com a mesura de precaució davant la possibilitat que en les properes hores es poguessin produir nous esfondraments i la zona ha quedat acordonada.

L’arquitecte municipal, Josep Torné, ha assenyalat a l’Aquí Berguedà que “es tracta d’una casa amb danys estructurals importants i que la façana està a punt de col·lapsar“. En aquest sentit, el risc d’un nou ensorrament serà especialment elevat si repareixen les pluges intenses d’aquest divendres a la nit. L’avís de l’incident s’ha rebut a les 15:19 i ha mobilitzat quatre patrulles de Bombers, dues dels Mossos d’Esquadra, dues del SEM i una de la Policia Local de Berga.