L’aiguat deixa més de 100 litres al Berguedà

Els xàfecs d’aquest divendres a la nit han deixat unes quantitats de pluja molt abundants al Berguedà, que juntament amb el Ripollès i el nord d’Osona, han superat la barrera dels 100 mm. La forta tempesta s’ha concentrat especialment al centre i sud de la comarca, on aquest divendres ja es van detectar fenòmens de temps violent com ara pedres de més de 2 cm de diàmetre. Cal destacar que l’estació meteorològica que el SMC té instal·lada al Santuari de Queralt ha registrat una intensitat torrencial: dels 100 litres per metre quadrat que van caure durant la jornada de divendres, 41,8 ho van fer en només mitja hora. A més, la precipitació caiguda a la ciutat de Berga és el rècord de pluja en un sol dia des de l’any 1982.

Riuades d’aigua a les escales de la plaça Sant Pere de Berga | BAR LA BARANA

Pedra moneda

Pedres del tamany d’una moneda | LLUÍS D.

Arc de Sant Martí

Arc de Sant Martí a Berga | LLUÍS D.

Riuada Vilada

Riuada al Pont del Doro, a Vilada | ROSA CIRERA

Aquestes han estat les quantitats de pluja més importants fins aquest dissabte a les 11 del matí:

Vilada: 163 mm.

Berga: 140,2 mm.

Casserres: 137,8 mm.

Santuari de Queralt: 127,8 mm.

La Quar: 121,8 mm.

Gironella: 96,1 mm.

Serrateix: 92,6 mm.

L’Espunyola: 91,8 mm.

Puig-reig: 89,1 mm.

Castellar de n’Hug: 74,3 mm.

Font: Servei Meteorològic de Catalunya/Meteoclimatic/Radio Puig-reig/Rosa Cirera

La precipitació es concentra ara a les comarques de Girona, però al llarg de la tarda podria tornar a afectar al Berguedà, i puntualment, de manera intensa. Cap al vespre, però, es preveu que els xàfecs vagin minvant fins a desparèixer. Això obrirà les portes a una entrada de vent del nord que desplomarà els termòmetres les pròximes matinades i ens deixarà un diumenge molt fresc però amb més estones de sol, tot i que a la tarda encara es podrien reactivar algunes tempestes de certa intensitat.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X