Berga amplia l’espai per a vianants a les voreres més estretes del carrer del Roser

L’Ajuntament de Berga ha ampliat les zones de vianants a les voreres més estretes del carrer del Roser. Es tracta del tram situat entre els encreuaments del Cervantes i la carretera de Sant Fruitós. En aquests sectors, s’han habilitat algunes voreres per fer-les més accessibles i s’ha pintat l’asfalt per indicar que es tracta d’una zona reservada per a vianants.

Les mesures són de caràcter provisional fins que es pugui abordar la reurbanització de tot el carrer del Roser, segons explica l’Ajuntament en un comunicat. L’actuació es va acordar amb els veïns de la zona durant una trobada mantinguda a principis d’estiu. La propera setmana es preveuen actuacions a la plaça dels Països Catalans.

Carrer del Roser (1)

Carrer del Roser (3)

Carrer del Roser (4)

Pas de vianants i marques vials a la Rasa dels Molins

Des d’aquest dilluns, la Rasa dels Molins disposa d’un nou pas de vianants que es troba a pocs metres de l’encreuament entre el carrer Pere III i el carrer que connecta amb el Gran Via. A més, també s’han realitzat tasques de pintura vial per reforçar la senyalització desgastada a causa de l’ús habitual i el pas de vehicles. Aquesta actuació ha permès culminar els treballs de millora de l’accessibilitat a l’entorn de la Rasa dels Molins, on recentment s’han renovat trams de vorera del carrer Pere III.

Rasa dels Molins

Setmanes d’obres a Berga

L’Ajuntament de Berga està implementant millores en matèria de mobilitat per fomentar els desplaçaments a peu a la ciutat. Les actuacions d’aquesta setmana són una continuació de les que es van iniciar la setmana passada a la zona del Pla de l’Alemany. S’hi va habilitar un pas de vianants i es va aplicar un canvi en la circulació del trànsit fent que el carrer d’accés al Pavelló de Suècia fos d’entrada i el carrer del Programari Lliure, on hi ha el Telecentre i l’Escola Bressol Flor de Neu, fos només de sortida.

A banda, es va reordenar l’aparcament al carrer Pere Costa, a la zona alta dels Pedregals, establint una sola banda del vial per a l’estacionament de vehicles i també es va definir un espai per a l’aparcament del transport escolar al carrer Pere Coma, a prop de la plaça de Gernika.

IMG-20200910-WA0007

Fotografies: Aleix Serra / Serveis Tècnics Ajuntament de Berga

X