Cap de setmana de plena tardor

Acomiadarem la primera setmana de tardor amb un ambient típic d’aquesta estació. El marcat descens de les temperatures vindrà acompanyat de fortes ràfegues de vent entre divendres i dissabte que encara intensificaran una mica més la sensació de fred.

La jornada d’aquest divendres s’aixecarà amb un cel força assolellat, tot i que al nord i oest de la comarca sempre tendirà a estar més encapotat. En aquesta zona, són probables ruixats febles i aïllats, amb una cota de neu que voltarà els 2200 metres. Tampoc se’n descarten a la resta de la comarca però serien fenòmens molt aïllats. Amb el pas de les hores les nuvolades aniran guanyant terreny, i de cara a la tarda i al vespre podrien tornar a aparèixer precipitacions a l’extrem nord del Berguedà, a la zona del Cadí-Moixeró. La cota de neu baixarà per sota dels 2000 metres, tot i que difícilment agafarà al terra per les intenses ràfegues de vent, que puntualment podrien assolir cops màxims de més de 100 km/h. En general, a tota la comarca s’esperen ràfegues sostingudes de més de 30 km/h, sobretot en les hores centrals del dia. Les temperatures baixaran més de cinc graus en general; les màximes es quedaran per sota del 20ºC i la mínima voltarà els 10ºC al sud i es quedarà per sota a la resta al final del dia.

Aquestes són els valors màxims i mínims previstos per aquest divendres en alguns dels municipis de la comarca:

Berga: 16/10ºC

Casserres: 17/11ºC

Vilada: 16/10ºC

La Pobla de Lillet: 14/8ºC

Saldes: 11/5ºC

Pel que fa al vent, la situació tendirà a millorar a mesura que avanci el cap de setmana, tot i que dissabte al mati encara s’esperen alguns cops forts. El cel es mantindrà força variable i en la nit de dissabte a diumenge es podria tornar a escapar algun ruixat en l’extrem nord, aquest cop ja només d’aigua. La temperatura experimentarà pocs canvis en general durant el cap de setmana. Els valors més alts no assoliran els 20ºC i les nits seran fredes, especialment la de diumenge a dilluns, en què el termòmetre voltarà els 0ºC als municipis del Massís del Pedraforca.

Temps 24-09 ok

Tot i que encara queden uns dies per acabar-ho de confirmar, sembla que l’estabilitat guanyarà terreny a principis de la setmana que ve, i les temperatures també remuntaran una mica, tot i que es mantindran en nivells inferiors a les que pertocarien per l’època de l’any.

X