L’octubre acabarà amb sensació de caloreta

Hem entrat en una setmana de contrastos meteorològics. El fred i l’ambient pràcticament hivernal d’aquest dilluns i dimarts donaran pas a un tram final de la setmana amb migdies de màniga curta. Això sí, les nits encara seran força fredes i l’oscil·lació tèrmica serà molt marcada.

La jornada d’aquest dimarts estarà marcada per un cel força tapat pel pas de núvols alts i mitjans, tot i que amb el pas de les hores seran menys abundants i al final de la tarda el cel quedarà pràcticament seré. Les temperatures cauran amb força, sobretot a primera hora del matí. De fet, algunes mínimes fregaran els 0ºC a l’Alt Berguedà, tot i que les glaçades, en cas de produir-se, serien anecdòtiques. Les màximes seran força semblants, puntualment una mica més baixes, i les més altes en prou feines superaran els 15ºC al sud de la comarca.

Aquests són els valors màxims i mínims esperats per aquest dimarts en alguns municipis de la comarca:

Berga: 13/4ºC

Gironella: 15/4ºC

Bagà: 12/3ºC

Montmajor: 13/4ºC

Borredà: 12/3ºC

Les jornades de dimecres i dijous encara estaran marcades per un cel força enteranyinat, però l’ambient serà molt més agradable a les hores centrals del dia i fins i tot es podran assolir els 20ºC al Baix Berguedà. Mentrestant, la mínima també s’anirà recuperant, i entre la matinada d’aquest dimarts i la de dijous els valors pujaran pràcticament uns 5ºC.

Temps 26-10

De cara a divendres i el cap de setmana la nuvolositat tendirà a minvar i les temperatures s’enfilaran un parell de graus més. De fet, les més altes es podrien disparar fins als 23 i 24ºC durant el cap de setmana, i en general, a bona part de la comarca s’arribarà a la barrera dels 20ºC. Ara bé, s’haurà de tenir en compte que, amb el cel seré, les matinades continuaran sent bastant fredes i l’amplitud tèrmica entre primera hora del mati i el migdia serà molt alta, en alguns casos de més de 15ºC.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

 

X