La recuperació de la Torre de Merola guanya el Premi Enor d’arquitectura jove

Premi arquitectònic per a la Torre de Merola. El projecte de recreació de la torra s’ha endut el Premi Enor d’arquitectura jove 2020. El certamen celebra aquest any el 15è aniversari de la seva primera edició i ha comptat amb uns 200 aspirants. El jurat ha destacat l’habilitat de l’arquitecte Carles Enrich, de Carles Enrich Studio, de “convertir un pur tràmit administratiu en un gran projecte d’arquitectura”.

A la torre només li quedava una de les quatre parets i estava en seriós perill d’esfondrament. Un cop feta la petició de consolidació, l’Ajuntament i la Diputació van iniciar un gran projecte d’arquitectura que ha permès construir una estructura de fusta que assegura la paret que resta dempeus i, a més, permet als visitants pujar fins al capdamunt per gaudir de les vistes que oferia la torre antigament.

El jurat ha destacat “el treball de recreació” i “l’exercici arriscat però hàbil” per actuar a la torre. Els avaluadors també han posat èmfasi en “la complexitat de l’arquitectura contemporània i de confrontar materials com la fusta i la pedra”. En definitiva, coincideixen que l’obra està “molt ben resolta” i, per això, la consideren mereixedora del reconeixement.

La inauguració oficial i la obertura al públic de la torre estava prevista per aquest mes d’octubre, però es va haver d’ajornar per segon cop degut a la situació d’emergència sanitària actual.

X