L’hospital de Berga pateix quatre defuncions per coronavirus en una setmana

L’hospital Sant Bernabé de Berga ha patit quatre defuncions per coronavirus aquesta última setmana. També s’ha hagut de derivar un pacient a un altre centre per atendre amb més profunditat les seves patologies.

L’hospital té ara mateix 32 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. En l’última setmana n’ha ingressat 24 i ha donat 17 altes. A aquestes xifres s’hi ha de sumar el trasllat a un altre centre i les quatre defuncions. Pel que fa als professionals, actualment n’hi ha tres amb diagnòstic de Covid-19 i que, per tant, s’han hagut de confinar.

El director assistencial de l’hospital, Alejandro Del Canto, explicava fa just una setmana que els propers dies seran claus per determinar si l’hospital controla la segona onada o s’acosta al col·lapse. De moment, el centre segueix amb un alt ritme d’ingressats, però ho està contrarestant amb un nombre també important d’altes. La nota més negativa de la setmana, això sí, és sens dubte les quatre defuncions. Fins avui la pandèmia s’ha endut 154 berguedans.

X