El coronavirus provoca les primeres quatre defuncions a la residència Sant Bernabé de Berga

Primeres quatre defuncions per coronavirus entre els residents de la Sant Bernabé. Tres de les víctimes han mort a l’hospital, on ja hi havia 9 residents hospitalitzats (ara n’hi ha 6), i la quarta defunció s’ha produït a la residència. L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que les quatre morts s’han produït aquest cap de setmana: una va ser dissabte i les altres tres, diumenge.

Ara mateix la residència compta amb 41 positius. D’aquests, 6 estan ingressats a l’hospital, i a ells s’hi ha de sumar les quatre defuncions. Per tant, tenint en compte que abans del brot la residència tenia 54 places, el coronavirus ja ha arribat a més del 80% dels residents.

Pel que fa als treballadors, ara mateix hi ha 20 treballadores aïllades per haver donat positiu. A banda, l’alcaldessa ha explicat que aquesta setmana passada s’han pogut reincorporar persones que ja han donat negatiu i s’espera que aquesta setmana es pugui anar recuperant més personal. De moment, això sí, l’Ajuntament ha assegurat que s’han pogut cobrir totes les baixes que s’han hagut de donar per culpa del virus.

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha admès que “les dades no són bones”, però s’ha remès a l’experiència de la primavera a l’altra residència de la ciutat, Les Germanetes: “Malauradament estem dins els paràmetres de la normalitat d’aquest virus. Malgrat sectoritzar i aïllar els treballadors, a Les Germanetes van passar 3 o 4 setmanes detectant nous casos i després va començar a anar a la baixa”. I ha conclòs “som conscients que és un virus que puja molt ràpid però costa molt de vèncer”.

Gairebé tres setmanes aïllats a l’habitació

Fa tres setmanes que els residents estan confinats a les seves habitacions per evitar la propagació del virus. L’alcaldessa ha explicat que, davant la impossibilitat de fer visites, s’ha accentuat l’acompanyament als avis per part de les infermeres i la psicòloga del centre. La psicòloga -ha matisat Venturós- truca a les famílies dos cops per setmana, tot i que, ara per ara, els residents han hagut de renunciar al contacte amb els seus familiars.

X