El comitè d’empresa del diari Regió7 rebutja “el degoteig d’acomiadaments” dels últims mesos

Els membres del comitè d’empresa de Regió7 rebutgen amb indignació “el degoteig d’acomiadaments” que està patint la plantilla en els darrers mesos. Aquestes últimes setmanes n’han patit tres més i un d’ells afecta directament la delegació de Berga, que perd la seva periodista de referència, Dolors Clotet.

El comitè assegura que aquest darrer acomiadament és “la gota que ha fet vessar el got” i se suma a la desaparició del Berguedà Setmanal, un producte que no surt publicat des del mes de març, quan va esclatar la pandèmia. “Pensem que prescindir d’una professional amb gairebé trenta anys d’experiència al Berguedà és allunyar-se de la filosofia d’un diari que té la proximitat com a raó de ser”, explica el comitè en un comunicat.

En el mateix document, els treballadors reconeixen la complexitat del moment actual, conscients que la crisi econòmica “ha afectat de ple el sector de la premsa, amb una reducció notable dels ingressos publicitaris, les subscripcions i la venda d’exemplars”. Tot i això, entenen que les decisions de l’empresa són “injustes”.

Aquest darrer acomiadament al Berguedà s’afegeix a dos més que hi ha hagut aquest últim mes a Manresa. Tots tres són per motius econòmics i productius, segons fonts de l’empresa. Els treballadors del diari ja van patir un ERTO de mitja jornada d’abril a juliol, i denuncien que han patit “salaris retallats, antiguitats congelades, contractes precaris, baixes no substituïdes, prejubilacions, reorganitzacions internes, la pràctica desaparició del departament de correcció i una manca generalitzada de recursos”.

Per tot això, i davant “l’esforç per tirar endavant el projecte” per part de tot el personal, lamenten les últimes decisions i reclamen “unes condicions de treball dignes” per “exercir la professió amb el rigor que requereix”.