Salut farà cribratges massius a Berga, Gironella i Puig-reig en els propers dies

Arriben els primers cribratges massius al Berguedà. El Departament de Salut ha confirmat a l’Aquí Berguedà que se’n faran a Berga, Gironella i Puig-reig en els propers dies.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha anunciat en roda de premsa que el cribratge a Berga serà a l’Hotel d’Entitats aquest dimarts, 1 de desembre, i l’endemà, dimecres 2, de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 2, i de 3 de la tarda a 8 del vespre. Es faran testos ràpids a tots els majors de 16 anys, de manera que cada persona que accedeixi a fer-se la prova sortirà de l’Hotel d’Entitats amb el resultat.

L’objectiu dels cribratges massius és detectar casos positius entre persones asimptomàtiques. Els tests ràpids permeten identificar persones que porten el virus. Es realitza una mostra del nas i de la gola, que el sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats triguen uns 20 minuts i es donen en el mateix punt d’atenció on s’ha pres la mostra.

El cribratge a Gironella serà al casal de la gent gran, a la plaça Campalans, el proper divendres, 4 de desembre. L’horari dels tests serà de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de les 3 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre. A Puig-reig, el cribratge serà al pavelló poliesportiu, dijous 3, de dos quarts de 9 del matí a dos quarts de 2 del migdia i de les 3 de la tarda a les 8 del vespre.