L’hospital de Berga suma dues noves defuncions per Covid-19

L’Hospital Sant Bernabé de Berga ha informat de dues noves defuncions a causa de la Covid-19. S’han produït durant els últims set dies i tenyeixen de negre unes dades que, defuncions a banda, segueixen cap avall.

Ara mateix hi ha quatre pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. A llarg de l’última setmana s’han ingressat dos pacients per culpa del virus, però s’han donat 9 altes. Fa dues setmanes hi havia 22 positius ingressats, fa just una setmana la xifra ja havia baixat fins a 13, i a hores d’ara n’hi queden 4.

Pel que fa als professionals contagiats, n’hi ha set amb diagnòstic de Covid-19 que continuen complint la quarantena. La setmana passada n’hi havia 10, de manera que hi ha hagut tres reincorporacions.

El Berguedà, la comarca amb un risc de rebrot més baix

El Berguedà continua sent la comarca amb un risc de rebrot més baix del país. Segons dades d’aquest divendres del portal de dades de la Generalitat, el risc de rebrot és de 66 i fa que el Berguedà sigui actualment l’única comarca en groc. El Garraf, amb un risc de 73, és taronja, i la resta de comarques del país estan pintades en vermell.

A banda, el Berguedà també és la comarca de Catalunya amb una positivitat més baixa, és a dir, amb un percentatge més baix de positius entre la seva població. Ara mateix, un 2,61% dels berguedans són positius. La segona comarca amb menys positivitat és el Vallès Oriental, amb un 2,65%, i la tercera, la Garrotxa, amb un 2,77%.

X