El Berguedà conserva les seves dues estrelles Michelin

Els restaurants Els Casals i l’Estany Clar, de Sagàs i Berga, han renovat la seva estrella Michelin, un any més. La Guia Michelin ha presentat les seves valoracions als millors restaurants del món, per enèsim any, i fins a 234 establiments d’Espanya han aconseguit la seva distinció a la prestigiosa guia de cara al 2021.

Al Berguedà, els dos restaurants que tenien una estrella el 2020 la mantindran de cara a l’any nou. A més, Els Casals ha estat distingit amb una estrella verda Michelin, una nova categoria que premia els restaurants que destaquen pel seu compromís amb la gastronomia sostenible. A Espanya, la distinció verda només s’ha concedit a 21 locals, molts dels quals, com Els Casals, ja estaven reconeguts amb estrella Michelin.

Aquest any la peculiaritat és que cap dels restaurants amb tres estrelles Michelin d’arreu d’Espanya han perdut el segell. Tampoc hi ha hagut cap restaurant que hagi pujat al podi de les tres estrelles. Per tant, continuen entre els millors locals del món l’AbAc de Jordi Cruz, el DiverXo de Dabiz Muñoz o el Lasarte de Martín Berasategui.

On sí que hi ha hagut canvis és al grup de les dues estrelles. El Bo.TiC de Corçà (Girona), el Cinc Sentits de Barcelona i el Culler de Pau de Pontevedra (Galícia) han guanyat una estrella respecte la valoració de fa un any i passen a tenir-ne dues. Pel que fa als establiments que s’estrenen a la guia, aquest any n’hi ha 19 de nous.

X