L’electricitat quan no hi ha infraestructures  

El flux del corrent elèctric és imprescindible per mantenir el model de civilització que s’ha creat i continua evolucionant. Les instal·lacions i infraestructures elèctriques defineixen el model de societat i el seu desenvolupament. L’electricitat arriba inclús on no hi ha infraestructures.

A la majoria d’espais on habita l’ésser humà, l’electricitat està present. La creació d’infraestructures per fer accessible aquest bé social continua la seva escalada global, conquerint cada racó del món. Si faltés aquest recurs, la humanitat cauria en un retrocés de cents d’anys i les conseqüències serien catastròfiques. Afortunadament, aquesta situació és cada vegada més lluny, tant per les instal·lacions fixes com les possibles maneres de transportar i crear electricitat, com són els generadors elèctrics portàtils.

L’electricitat mòbil

La humanitat ha creat sistemes i eines, infraestructures i generadors de tot tipus i mida per a que aquest element imprescindible per a la vida a la societat actual hi falti. Inclús quan no hi ha una instal·lació elèctrica creada, pot ser transportada en forma de bateries o creada amb els generadors elèctrics portàtils.

L’electricitat mòbil està a l’abast de qualsevol butxaca gràcies a les botigues especialitzades en la venta generadores electricos; com es generadoreselectricos.com, el referent nacional en aquest sector. És en aquest ecommerce on es localitza la més àmplia varietat d’aquest tipus de màquines, de les marques més espectaculars del mercat i per cobrir tot tipus de necessitats.

Què és un generador elèctric? Tipus de generadors elèctrics portàtils

Un generador elèctric no és més que una màquina capaç de crear electricitat a partir de processos mecànics. Són dispositius que mantenen una diferència de potencial elèctric entre dos terminals per transformar l’energia mecànica en elèctrica.

Per escollir encertadament el tipus de generador elèctric portàtil que fa falta és necessari conèixer els seus tipus. En aquest sentit, es localitzen tres grans grups; segons el tipus de combustible utilitzat (gasolina o dièsel), segons les seves fases (monofàsic o trifàsic) i segons les seves funcionalitats (insonoritzats o inverter).

En quins casos és útil un generador elèctric

Desafortunadament, un tall en el flux elèctric és més habitual del que en un principi pogués esperar-se. Les causes van des del manteniment de les instal·lacions per la companyia, fins a accidents de trànsit (caiguda de la xarxa elèctrica), excés d’humitat a l’ambient, caiguda d’un llamp o d’un arbre, sobretensió, curtcircuit, obsolescència de les infraestructures,…

En tots aquests casos comptar amb un generador elèctric assegura que la família o el negoci pugui continuar mantenint el seu habitual estil de vida, evitant que els aliments es facin malbé, que puguem tenir calefacció o aire condicionat, així com la resta d’aparells electrònics. De la mateixa manera els negocis i locals comercials mantindran les seves portes obertes i plenament operatius.

D’altra banda, també són útils per a dies d’acampada, firaires i venedors ambulants, obres, per alimentar aparells elèctrics de professionals com fotògrafs…

Fotògrafs d’exteriors, lloguer de maquinària

Aquest grup de professionals, de manera habitual, necessiten treballar amb generadors elèctrics per poder dur a terme els seus projectes audiovisuals en exteriors. Aquesta màquina forma part de l’equip d’il·luminació portàtil necessari per muntar un estudi de fotografia a qualsevol lloc on les condicions ambientals siguin les que determinen com fer una foto amb la qualitat i el calibratge que es busca.

El tipus de kit d’il·luminació per a fotografia a exteriors dependrà de cada fotògraf, és indispensable un lloc de confiança on adquirir tots els elements que faran fer la fotografia perfecta. En aquest sentit, un bon número de professionals recomanen la pàgina web camera-rent.es per al lloguer de material audiovisual i de fotografia. És aquí on s’ofereix la millor relació qualitat preu en equips d’il·luminació, càmeres, trípodes i ròtules, material digital i també per a la producció, en lloguer.

Alguns consells per a les fotos d’exterior

Però, com ja sabem, l’equip, encara que és fonamental, no ho és tot. El coneixement i l’habilitat del fotògraf seran el que finalment determini el resultat. En aquest sentit, s’haurien de tenir certs coneixements com, per exemple, les diferències entre llum solar directa i indirecta o com fer fotos en dies complicats com plujosos, núvols o amb boira.

El primer i fonamental que s’ha de saber per fer bones fotos a l’aire lliure és que s’ha d’evitar les hores del migdia, això és així per l’ombra a les cares i objectes que produeix la llum directa des de dalt. Aquest tipus d’il·luminació crea ombres dures i superfícies excessivament brillants, complicant la fotografia amb contrastos molt elevats.

El flaix de farciment

Amb un flaix de farciment és possible evitar aquestes ombres facials del migdia amb una configuració correcta. Si la càmera no té aquesta funció, un flaix normal d’interior obtindrà resultats similars.

La superfície reflectida

Ideal per a la fotografia fixa com els paisatges en dies assolellats, malgrat que també és vàlid per retrats al camp; per fer això es col·locarà al voltant del o de la model fins que estigui ben il·luminada, però quedant fora del marc de la imatge aquesta superfície.

Llocs amb ombra

Sempre que les circumstàncies ho permetin, s’haurà de fer les fotos d’exterior en llocs amb ombres, el que farà que la càmera s’ajusti automàticament. El punt focal apuntarà a la zona d’ombra i no a la part il·luminada.

X