Consens entre polítics, empresaris i entitats per tirar endavant el pla de l’ACEB per a l’economia del Berguedà

En marxa la segona fase del projecte de la #VisióACEB per al 2021-2025, el pla de la patronal d’empresaris del Berguedà per reactivar l’economia. Aquest desembre s’ha constituït oficialment la comissió executiva provisional amb l’objectiu de començar a pautar els objectius a curt i a llarg termini per fer revifar la comarca a nivell econòmic.

Aquesta comissió executiva provisional es convertirà en definitiva el proper mes de març. D’entrada, però, s’ha pogut copsar una bona sintonia entre tots els implicats. De fet, el consens (especialment, polític) era una de les premisses imprescindibles perquè el pla de l’ACEB tirés endavant.

Els impulsors del projecte, els membres de la junta de l’ACEB, consideren que aquesta comissió executiva és un pas de gegant per “deixar de banda l’anàlisi inicial de la comarca amb la concreció d’una seixantena d’accions i propostes per passar a compartir aquestes propostes amb tots els agents implicats”. A partir d’aquí, caldrà consensuar i prioritzar quines estratègies es desenvolupen en els propers anys. La principal motivació, explica l’ACEB en un comunicat, és “que no sigui una iniciativa que quedi en paper mullat”.

Una de les primeres accions de la comissió executiva, formada per representants polítics, empresaris i entitats, ha estat formar petites comissions temàtiques que seguiran els continguts que es vagin acordant en les seves àrees. En les properes setmanes està previst que es facin reunions d’aquestes subcomissions amb la idea que les accions a executar estiguin marcades i programades a finals del primer trimestre del 2021, d’aquí tres mesos.

La taula de treball està integrada per una vintena de persones de diversos àmbits. S’ha convidat a participar-hi activament a representants de l’àmbit polític i empresarial de la comarca: a membres i tècnics del Consell Comarcal del Berguedà i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, a representants de tots els partits polítics, i a banda de la Cambra de Comerç de Barcelona a Berga, a representants dels gremis i patronals com Bergacomercial i Pimec. També en formen part representants de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà.