Avià instal·la al parc de la Torreta la tirolina que els infants van demanar al pressupost participatiu

Avià ja té la tirolina que els infants van demanar al pressupost participatiu. L’Ajuntament l’ha instal·lat al parc de la Torreta, al sud del nucli urbà, i ha costat 4.500 euros que han sortit directament de les arques municipals.

La tirolina té una alçada de 2,20 metres i un recorregut de 20 metres. Està pensada perquè l’utilitzi la quitxalla i els joves d’entre 5 i 15 anys. Per fer-la servir només cal pujar per unes escales de fusta fins al capdamunt de la plataforma, agafar-se a la barra, seure en un seient circular de goma i deixar-se anar. No és necessari l’ús de casc.

La regidora de Pressupostos Participatius, Sara Subirana, ha recordat que Avià va ser el primer poble del Berguedà en impulsar uns pressupostos participatius. En cada edició, adults i infants poden triar en què volen invertir 72.000 euros del pressupost municipal. D’aquests 72.000, uns 7.000 es destinen a la partida de pressupostos participatius infantils i els trien directament els infants.

La tirolina va ser l’opció guanyadora per als infants. L’Ajuntament ha decidit ubicar-la a la plaça de la Torreta perquè “la gent no tenen tirada a anar cap a aquella zona i i d’aquesta manera convidem a descobrir altres parts del nostre poble”, ha explicat Subirana. “La part superior del parc de la Torreta -ha dit- queda una mica elevada i permet gaudir d’un paisatge preciós amb vistes panoràmiques de l’entorn d’Avià”. La zona també disposa d’una àrea de pícnic amb bancs.

La tirolina està feta amb pals de fusta de pi nòrdic tractada i un cable d’acer trenat de 20 metres de longitud. Disposa d’un seient circular de goma. I la instal.lació ha anat a càrrec dels operaris de les brigades municipals d’Avià.

WhatsApp Image 2021-01-11 at 18.57.13 (2) (1)

WhatsApp Image 2021-01-11 at 18.57.13

X