Salut ha administrat més de 800 vacunes en residències del Berguedà en dues setmanes

843 vacunes a les residències del Berguedà i gairebé 300 vacunes a l’hospital de Berga, en les dues primeres setmanes de punxades a la Catalunya central. Aquest dimarts el Departament de Salut ha fet públiques les dades dels primers quinze dies de vacunacions i confirmen el que ahir ja explicava l’Aquí Berguedà: el Berguedà és la comarca central on, fins ara, més s’ha vacunat.

Entre el Bages, el Berguedà i el Moianès, Salut ja ha posat 4.164 vacunes. Més de 3.300 s’han posat en residències i, d’aquestes, més de 2.000 han estat posades a residents. Al Berguedà ja s’han visitat totes les residències i aquesta setmana els equips de Salut estan prioritzant les residències del Bages i el Moianès. Al Berguedà, però, ja s’han posat 843 vacunes en residències d’avis, de les quals 543 han estat per a usuaris i usuàries.

També s’ha començat a vacunar professionals de primària i hospitals. Fins aquest dilluns al vespre, ja s’han posat 798 vacunes a aquests col·lectius. Les dosis han anat eminentment a l’atenció primària al personal de l’hospital de Berga (298 vacunes). Entre dilluns i dimarts s’estan vacunant els professionals de l’Hospital Sant Andreu, de Manresa, i de cara a finals de setmana es preveu fer la vacunació al Sant Joan de Déu (Althaia), així com també als professionals del SEM i l’atenció primària.

Vacunació a Osona, tot i la neu

Pel que fa a Osona, s’han vacunat 2.269 persones, la majoria, 1.605, de residències. D’aquests 1.057 són residents i 548 personal que treballa a residències. La resta, 664 vacunes, són la primera dosi que s’ha administrat a professionals de la sanitat: 360 en una primera vacunació a professionals del Consorci Hospitalari de Vic, 31 a personal del SEM i 241 professionals d’Atenció Primària. En el cas d’Osona, s’ha mantingut la previsió de vacunació fins i tot davant la intensa nevada de dissabte i es va poder arribar als punts previstos de vacunació amb el suport de Mossos d’esquadra.

A l’Anoia i el Solsonès la vacunació s’ha fet a 1.327 persones. En total s’han vacunat 1049 persones a residències, de les quals 648 són residents. També s’ha començat la campanya de vacunació a professionals sanitaris de primera línia amb vacunes a 278 persones d’atenció primària. La previsió inicial per a aquesta setmana és prioritzar la vacunació de residències i començar la vacunació a l’Hospital d’Igualada.

La prioritat de vacunació aquesta setmana és acabar d’administrar les primeres dosis a residències tot i que dependrà que no hi hagi brots actius a aquestes i que es disposi de tots els consentiments. En tot cas, si queda una residència pendent de vacunar es farà més endavant mentre es continua la campanya de vacunació que continuarà amb l’administració de la segona dosi de la vacuna, un cop hagin passat 21 dies de la primera injecció.

X