La vacuna ja ha arribat a pràcticament totes les residències i sanitaris del Berguedà

La primera dosi de la vacuna de Pfizer i BioN-Tech ja ha cobert totes les residències i gairebé tots els sanitaris del Berguedà. Així ho han confirmat a l’Aquí Berguedà fonts del Departament de Salut, que també han apuntat que el Berguedà és en aquests moments la comarca central amb un nivell més alt de vacunacions.

En les dues primeres setmanes de vacunes, Salut ha pogut desplegar les dosis a totes les residències. Tal com va avançar l’Aquí Berguedà, les primeres en rebre la vacuna van ser la de Casserres, la Sant Josep de Puig-reig, la de la Pobla de Lillet i la de Bagà. Les altres van rebre la dosi al llarg de la setmana passada, així com també el personal d’atenció primària i els professionals de l’Hospital Sant Bernabé.

Amb tot, encara queda punxar la vacuna a alguns professionals de l’hospital. Salut confia fer-ho al llarg d’aquesta setmana, tot i que ara mateix la prioritat són les residències del Bages i el Moianès. Quan s’hagi cobert tots els usuaris i personal de les residències de les comarques veïnes, es culminarà la vacunació al Sant Bernabé.

De moment, la Catalunya central segueix el calendari previst, de manera que la setmana vinent totes les residències que l’última setmana del 2020 van vacunar-se, rebran la segona dosi i, així, durant tres setmanes més fins a haver posat la segona dosi a totes les residències i sanitaris, a principis de febrer.