Guardiola de Berguedà canviarà el ciment del barri de l’Estació per llambordes

El barri de l’Estació, de Guardiola de Berguedà, patirà un rentat de cara important en els propers mesos. L’actual vorera cimentada i pintada de color vermell es canviarà per unes llambordes roges que ja s’han instal·lat en altres punts com a la plaça de l’Ajuntament o a les rodalies de l’església. L’actuació s’ha aprovat per Junta de Govern aquesta setmana i es preveu executar durant la primavera.

L’alcalde del poble, Josep Lara, ha explicat a l’Aquí Berguedà que el ciment era “molt difícil de mantenir”, en especial, en època d’hivern. Per evitar mals majors quan es produeixen nevades, l’Ajuntament acostuma a tirar sal als carrers per facilitar-hi la mobilitat, i això no agrada al ciment, que es malmet fàcilment. Amb les noves llambordes aquest problema se soluciona i, a més, diu Lara, “dona un ambient molt més càlid a un barri que, per a nosaltres, és molt emblemàtic”.

L’actuació té un cost d’uns 111.000 euros i està finançat per la Generalitat a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). De fet, l’obra és un dels dos projectes del poble que ha entrat en el PUOSC del Govern català per a aquest mandat. L’altre és la modernització i ampliació del cementiri municipal, que s’executarà l’any vinent, segons ha confirmat el propi alcalde.

Amb l’actuació al barri de l’Estació, l’Ajuntament enceta un seguit de millores en diferents espais del poble.