+Habitable s’emporta el primer premi del Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà

La consultora en bioconstrucció +Habitable ha guanyat el premi gran del Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà. El premi per al projecte amb major impacte social i territorial ha estat per a Guies d’Arrel i el premi a la innovació, per a Naturally Language School. La votació popular s’ha decantat per Vimetea.

L’acte d’entrega de premis s’ha celebrat aquest divendres al nou espai ‘La Sala’ de Puig-reig, a l’antiga biblioteca municipal. Marcat per la pandèmia, l’acte només ha comptat amb l’assistència dels participants i representants dels col·laboradors. Això sí, a diferència d’altres anys, l’acte s’ha emès en directe per Televisió del Berguedà.

El premi al vot popular va ser per a la candidatura de Vimetea d’Albert Plans i Míriam Castillo, que es basa en la venda de productes de vímet, com poden ser complements per la llar, entre altres. El projecte recull la feina feta de generacions anteriors de Cal Cisteller de Berga i ho porta al món digital a través de la venda online i molta presència a les xarxes socials.

El moment de màxima atenció va arribar amb l’entrega dels 3 primers atorgats pel jurat, on +Habitable es va emportar el primer premi, valorat en 3.000€ en metàl·lic i un pac de serveis en més de 5.000€. El projecte, amb Edu Llop al capdavant, és una consultoria en bioconstrucció, centrada en reduir l’impacte mediambiental, estudiar la relació entre les persones i el seu entorn, així com assessorar en quant a l’eficiència energètica. També realitzen diverses formacions, així com estudis de bio-habitabilitat, analitzant diferents paràmetres per minimitzar ones electromagnètiques o la qualitat de l’aire, entre altres.

El premi amb més impacte social i territorial va ser per al projecte Guies d’Arrel, d’Àngels Gascueña. Realitzen guiatges de muntanya per a tot tipus de col·lectius, especialitzats en persones amb diferents tipus de diversitat funcional. El jurat ha premiat la seva vessant social i integradora i s’han emportat 1.500€ en metàl·lic i 3.000€ en un pac de serveis.

Premi Social i Territorial - Concurs Idees Emprenedores

Judit Vilalta, per la seva banda, es va emportar el premi a la Innovació valorat en 1.500€ en metàl·lic i 3.000€ en un pack de serveis per al seu projecte Naturally Language School. El projecte és un centre d’aprenentatge d’anglès, on es treballa amb noves metodologies d’aprenentatge, apte per a tots els públics i adaptat a les necessitats de cada client.

Premi Innovador - Concurs Idees Emprenedores

L’acte, conduit per Sergio López i Lluis Vall, es va iniciar amb la benvinguda per part de Josep Maria Altarriba, alcalde de Puig-reig, i posteriorment amb el balanç d’aquestes dues edicions que s’ha fet el concurs en format audiovisual a través de Televisió del Berguedà.

El president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, ha destacat que el concurs és “una iniciativa que brinda a les persones valentes a fer un pas endavant per oferir a ells mateixos i a la comarca oportunitats. Oportunitats al territori en forma de serveis i oportunitats de generar impacte econòmic per les persones que decideixen construir un projecte professional”.