First Stop

Berga, Política

L’exconseller Jordi Sabata planteja que Queralt s’integri dins el nou parc natural que proposa el govern comarcal

L’exconseller Jordi Sabata planteja que Queralt s’integri dins el nou parc natural que proposa el govern comarcal

Després de mesos apartat de la primera línia política comarcal, Jordi Sabata ha reaparegut en escena en un article d’opinió al qual ha tingut accés l’Aquí Berguedà. En l’escrit, Sabata suggereix que la Serra de Queralt també s’inclogui en el nou parc natural que proposa el govern del Consell Comarcal i que engloba els termes municipals de Cercs, Fígols i Vallcebre. Sabata diu que la inclusió de Queralt és una doble oportunitat: per “incrementar les possibilitats d’èxit del projecte” i per donar “l’impuls extra municipal que espais com Queralt i la Font Negra necessiten per sortir de l’estat letàrgic en el qual es troben”.

L’exconseller comarcal i exregidor a l’Ajuntament de Berga assegura que és “importantíssim” que la Serra de Queralt i el Pla de Campllong (Berga, Capolat i Castellar del Riu) siguin al nou parc natural. En aquest sentit, apunta que és una qüestió pràctica: “És inqüestionable que Berga i Castellar del Riu son una via d’accés natural i també principal a l’espai natural que es proposa protegir”. A banda, menciona que tant Queralt com el Pla de Campllong tenen elements del patrimoni cultural i fa una crida a “connectar-los amb l’alt valor natural dels espais”.

Sabata no amaga que la seva idea també té una vessant purament local: “Incloure Queralt en aquesta proposta pot significar el desencallament definitiu d’una situació ja complicada de per si amb la judicialització de les concessions”. Però tot i així, diu, hi ha d’haver “una visió i una planificació” que ara mateix no veu.

En aquest sentit, entén que Queralt pot ser “la porta d’entrada” al nou espai natural que es proposa i això -diu- “portarà beneficis a tots els nivells”. Per exemple, apunta l’exconseller, obrirà la porta a més protecció de la zona, a ajudes per a propietaris forestals, ajuts als ajuntaments i fins i tot llocs de treball: “Espais com el de les Guilleries – Savassona disposen de 16 persones treballant-hi, un número de llocs de treball gens menyspreable especialment per la comarca del Berguedà”.

Quatre mesos després d’un comiat polític inesperat

Jordi Sabata va anunciar que renunciava a les actes de regidor de Berga i conseller comarcal a principis de novembre. En el seu moment, va al·legar motius “estrictament professionals i personals”. A la pràctica, Berga va canviar de cap de l’oposició i el Consell Comarcal ha hagut de reorganitzar carteres, ja que Sabata assumia les de Suport i serveis tècnics i jurídics als municipis, Projectes Comarcals i Europeus, i Polítiques Digitals.

Consell Comarcal del Berguedà Jordi Sabata parc natural

Comentaris