Una esllavissada important talla la carretera de Berga a Vilada i obliga els cotxes a voltar per la Nou

Una gran esllavissada a la C-26 està fent la guitza als veïns de Vilada i Borredà des d’aquest dissabte al matí. L’esllavissada talla la carretera al terme municipal de Cercs, poc després de l’enllaç amb la C-16, i els operaris han assegurat als responsables polítics que els treballs s’allargaran hores.
Segons ha explicat l’alcalde de Vilada, Quim Espelt, a l’Aquí Berguedà, hi ha una pedra de grans dimensions que ha quedat en una situació perillosa i, fins que no s’asseguri que els vehicles poden tornar a circular per la via sense risc, no es reobrirà. Intentaran reparar-ho avui però ja han dit que es pot allargar tot el cap de setmana”, ha alertat l’alcalde.

Atrapats a la zona durant una estona

No ha estat l’únic maldecap d’aquest matí pels veïns de la zona. A banda de l’esllavissada a la C-26, un cotxe ha quedat entravessat a la carretera que comunica amb la Nou de Berguedà. Sense poder circular per la C-26, la carretera cap a la Nou s’erigia com la principal alternativa per poder arribar a la C-16 des de Vilada o Borredà.
Amb els dos camins tallats, l’altra opció era voltar per la Pobla de Lillet i Sant Jaume de Frontanyà, però també s’ha fet impossible. “Quan plou molt, el riu passa per sobre de la carretera i és impossible circular-hi”, ha dit l’alcalde de Vilada. Per tant, durant una estona l’única manera de sortir de la zona era per Ripoll.
Per sort, l’incident a la carretera cap a la Nou s’ha pogut solucionar relativament ràpid i a mig matí la via s’ha reobert i està sent utilitzada com a alternativa a la C-26 per poder sortir i entrar a Vilada i Borredà. Ara bé, l’alcalde matisa que no és una carretera ideal per fer-ho: “És estreta i no està acostumada a veure passar cotxes amunt i avall”.

Sense llum

I això no és tot. Una avaria d’Endesa a Vilada ha deixat sense llum els veïns del municipi des de les 10 del matí, així com també a la gent de Borredà. Els tècnics d’Endesa han aconseguit tornar la llum a la zona cap a quarts d’una del migdia.