El ple sobre el futur de la Residència Sant Bernabé serà el setembre

El ple monogràfic sobre el futur de la Residència Sant Bernabé serà el mes de setembre. Ho ha reconegut al ple d’aquest dijous l’alcalde accidental i regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, interpel·lat per una oposició que fa mesos que reclama la sessió extraordinària sobre la gestió de la residència. El regidor Marc Marginet, de Junts per Berga, ha insistit que cal fer el ple i Ivan Sànchez ha apuntat que la proposta que va fer internament a l’oposició és ferma: serà el setembre.
L’oposició, tant Junts per Berga com el PSC, fa mesos que reclama el ple monogràfic, que ha de servir per debatre sobre el model de gestió que ha de tenir la residència. Que el ple sigui el setembre dona pistes del que pot passar aquest estiu: el juliol s’acaba la pròrroga del conveni provisional amb l’empresa Sumar, que és qui actualment gestiona la residència.
La idea del govern era comprar una acció de Sumar durant aquest estiu, i així poder signar un conveni de major envergadura amb Sumar per a la gestió de la residència. És clar que, si al setembre hi ha un ple per debatre sobre el futur de la residència, no seria cap sorpresa que la compra de l’acció de Sumar també es retardi fins passat el ple. El govern no s’ha referit a aquest últim tema durant el ple, i s’ha limitat a apuntar que l’esperat debat públic sobre la residència serà un cop hagin passat les vacances d’estiu.
Si el 31 de juliol no s’ha comprat l’acció de Sumar, l’Ajuntament haurà de fer una nova pròrroga del conveni provisional amb Sumar, que és vigent des de principis d’any, des del moment en què la residència es va separar definitivament de l’hospital de Berga.

X