Se suspèn, finalment, el Rebrot 2021 de divendres a Berga

Finalment no: no hi haurà Rebrot 2021. Com a mínim, aquest cap de setmana que ve, a Berga. Fonts d’Arran han confirmat a l’Aquí Berguedà que han decidit suspendre els actes de divendres –que, de fet, encara no s’havien anunciat. Les mateixes fonts han explicat que només mantindran els parlaments en el marc de l’aplec del Pi de les Tres Branques, diumenge. Segons expliquen, les darreres restriccions fan inviable mantenir la programació per divendres.
Aquest dilluns, l’organització del Rebrot va anunciar que, malgrat les mesures per contenir el virus, farien actes divendres i se sumarien a l’aplec del Pi de diumenge. Però les últimes hores i les noves mesures els han fet canviar d’opinió.
En el comunicat de dilluns, els organitzadors insistien a fer el Rebrot  per reivindicar “models d’oci alternatius, basats en la consciència, la lluita i la cultura popular”. Ja havien decidit, això sí, que el Rebrot seria gratuït i que tornarien els diners a les persones que havien comprat l’entrada.
Finalment, però, ni de franc ni pagant: caldrà esperar per celebrar els 20 anys d’un festival que s’autodefineix com “autoorganitzat i apolític” i que el 2012 va servir per veure néixer a Berga l’organització juvenil Arran, que aplegava tota la militància juvenil de l’Esquerra Independentista.

L’aplec del Pi també penja d’un fil

El cas és que l’aplec del Pi també és a la corda fluixa per culpa de l’augment de casos. El programa que havia pactat l’organització fins fa unes hores era aquest:
WhatsApp Image 2021-07-13 at 20.58.27
Aquest dimarts, però, l’Ajuntament de Castellar del Riu ha fet arribar el programa al PROCICAT perquè el validi, tenint en compte les mesures per evitar la propagació del virus. Dimecres a la tarda confien tenir una resposta ferma per poder decidir si finalment es pot mantenir algun dels actes, però fonts de l’Ajuntament ja alerten que, sols, no tenen prou múscul per muntar grans dispositius que garanteixin que es respecten les mesures vigents.

X