Se suspèn l’aplec al Pi de les Tres Branques

Segon any consecutiu sense aplec del Pi de les Tres Branques. A mitja tarda d’aquest dimecres, l’Ajuntament ha decidit desmarcar-se de l’organització perquè no es veu capaç de garantir que es compleixin les noves mesures, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà.
L’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, ha relatat que les noves restriccions deslluïen l’acte: “No podem fer l’esmorzar, no podem fer les sardanes i ens exigeixen una sèrie de restriccions que entenem que desllueixen la festa tal com està pensada”. L’aplec s’havia de celebrar aquest diumenge, 18 de juliol.
L’alcalde, això sí, ha matisat que les entitats col·laboradores podien optar per organitzar actes de manera autònoma. I, segons ha confirmat l’Aquí Berguedà, així serà, però no al Pi de les Tres Branques, sinó a la plaça dels Països Catalans de Berga. S’hi faran parlaments i una ofrena floral.

Els actes al Pi Jove, també cancel·lats

Els actes de l’Esquerra Independentista al Pi Jove també s’han suspès. Hi preveien fer l’habitual acte patriòtic, amb parlaments, balls tradicionals i vermut. Finalment, però, l’augment de contagis provocats per la Covid-19 i les noves restriccions han empès l’organització a anul·lar tot el programa.
Així doncs, aquest diumenge el pla de Campllong viurà el segon aplec del Pi sense actes a la vora del Pi. L’any passat ja es van suspendre per la pandèmia.