Rap amb segell berguedà

Els artistes berguedans Mestre Guim i JuanItunes obren una nova via al panorama del rap en català amb la presentació del seu primer treball musical conjunt, on exploren diferents gèneres (des del rock, al rhythm and blues i el soul, passant pel flamenc) i el fusionen amb rap. Es tracta d’una proposta gairebé inèdita dins l’àmbit del rap en català, ja que més enllà d’oferir unes lletres compromeses, la proposta parteix de la introspecció del lletrista i cantant.
La crisi de la covid-19 els va agafar en plena fase de creació, i això queda clarament reflectit en les seves lletres. Aquest primer treball explora temes personals i quotidians com la por, la sexualitat i les patologies mentals, poc freqüents en el gènere del rap.  “No tenim pèls a la llengua, i de fet, un dels eixos de les nostres cançons passa per fer una crítica, de forma poètica, als responsables de la conjuntura actual”, explica el lletrista Mestre Guim.
El Mestre Guim (lletrista, raper i vocalista) i el JuanItunes (productor i DJ) fa molt temps que exploren, per separat, múltiples vessants de l’art musical, escènic i escrit. Des de fa dos anys s’han unit per anar coent, a foc lent, un projecte destinat a revolucionar l’escena del rap en llengua catalana.

 

X