Gir de guió de la incineradora de Cercs: l’Ajuntament tombarà el pla que reactivaria el projecte

L'alcalde confirma que l'informe tècnic ha sortit desfavorable i que rebutjarà la proposta de Pla de Millora Urbana dels promotors

Pla general de la central tèrmica. ESTEFANIA ESCOLÀ / ACN

Segon gerro d’aigua freda per als promotors de la incineradora de Cercs. Si fa un any el govern va esguerrar-los els plans per incompatibilitat urbanística, ara és l’Ajuntament qui els talla les ales en el procés per corregir allò que el 2020 va fer aturar el projecte.

L’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha confirmat a l’Aquí Berguedà que l’equip de govern votarà en contra de la proposta de Pla de Millora Urbana (PMU) que l’empresa ha presentat per resoldre les mancances urbanístiques que existeixen. Això talla de soca-rel el procés de reactivació del projecte. El motiu del ‘no’ de l’Ajuntament és que l’informe tècnic encarregat pel govern ha sortit desfavorable. “I el que falla no és poca cosa, així que és poc probable que les al·legacions tinguin recorregut”, ha matisat l’alcalde. Això sí, l’empresa tindrà 30 dies per dir-hi la seva.

Segons ha concretat l’alcalde, el principal problema per als promotors és que el seu PMU vol edificar en molt més terreny del que permet la normativa. Com que la llei no els dona més marge, l’única solució seria que els promotors repensessin el projecte i fessin una infraestructura molt menor que la que plantejaven inicialment.

Davant l’informe tècnic negatiu, l’alcalde té previst convocar un ple de cara a la setmana vinent on es voti la proposta. Es rebutjarà amb tota probabilitat perquè el govern s’alinearà amb l’alcalde i l’oposició fa temps que s’ha consagrat com a contrària a tot el que té a veure amb la incineradora. “Em vaig comprometre a votar segons el que diguessin els informes tècnics, i així ho faré”, ha dit Calderer, deixant clar que el ‘no’ està decidit.

X