Cinc clubs de Berga es tornen a unir per organitzar una quina que sortejarà un viatge de 1.500 euros

Serà el 18 de desembre al pavelló vell, sota l'organització de l'Handbol Berga, el Bàsquet Berga, el Club Esportiu Berga, els Mountain Runners del Berguedà i el Club Esquí Berguedà

L’Handbol Berga, el Bàsquet Berga, el Club Esportiu Berga, els Mountain Runners del Berguedà i la secció de vòlei del Club Esquí Berguedà s’hi tornen a posar amb la Quina Berguedana. Després d’un any sabàtic forçat per la pandèmia, aquests cinc clubs han anunciat que aquest any sí que faran la seva quina: serà el 18 de desembre, l’últim dissabte abans de les festes de Nadal, i hi acabaran sortejant un viatge de 1.500 euros. La gala serà presentada pels periodistes Abraham Orriols i Judit Jordana.

A més, hi haurà els habituals premis per línia i per bingo. El president de l’Handbol Berga, Marc Pons, ha explicat en roda de premsa que se sortejaran àpats en restaurants de tota la comarca, obsequis de botigues, ampolles de cava, lots de vins, embotits i tota mena de productes locals. Pel que fa al bingo final, el del viatge, estarà patrocinat per Ballus S.A., Serarols & Associats S.L. i B The Travell Brand.

Un espai de promoció per a les altres entitats de la ciutat

Una de les grans novetats d’aquest any és que els cinc clubs organitzadors oferiran espais de promoció durant la gala a la resta d’entitats de la ciutat. Serà en els moments dels premis directes: “Demanarem a les entitats que col·laborin, aportant algun article per sortejar, i just abans de fer-ho projectarem un vídeo promocional d’uns 30 segons perquè els assistents a la quina coneguin la feina que fa l’entitat patrocinadora”.

400 entrades a la venda i 400 més a la nevera

Els organitzadors de la Quina Berguedana trauran, d’entrada, 400 entrades a la venda, amb la idea de treure’n 400 més si la normativa Covid els ho permet, a mesura que s’acosti la gala. Pons ha apuntat que l’aforament del pavelló -que tornarà a ser el lloc dels sortejos- és de 900 persones i que tenen previst reservar-se aquestes darreres 100 entrades per a última hora, i sempre que no hi hagi restriccions que ho impedeixin.

De moment, les primeres 400 entrades es podran comprar per 25 euros al local dels Mountain Runners del Berguedà, a les oficines d’Assegurances Bilbao, al pavelló poliesportiu, al camp de futbol i al Cafè Jazz.

La darrera Quina Berguedana, el desembre del 2019. ANNA E. PUIG

Un bingo solidari per a Ginkgo

Aquest any la Quina Berguedana tornarà a fer un sorteig solidari. L’entitat escollida per donar-li els diners que es recaptin és Ginkgo, l’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà.

Segons ha explicat Marc Pons, la novetat d’aquest any és que no caldrà anar a la quina per participar en el sorteig. Les tires es vendran abans de la quina en els mateixos punts que les entrades. “El dia de la quina es farà el sorteig per decidir qui guanya, però si el premiat no ha vingut a la quina, podrà recollir el premi un altre dia”, ha relatat el president del club d’handbol de la ciutat.

A banda dels punts de venda ja esmentats, l’organització donarà tires a Ginkgo perquè també en puguin vendre a Cal Fàbregas, el seu local social, a la cruïlla dels quatre cantons, al carrer Major.

L’esport se suma a la campanya de joguines de Nadal

En paral·lel a la Quina, el Berga Tennis Club, l’Handbol Berga, el Bàsquet Berga, el Club Esportiu Berga, els Mountain Runners, el Club Esquí Berguedà i el JAB se sumen un any més a la campanya de recollida de joguines de Nadal que fan Càritas i Creu Roja. L’objectiu és que cap nen es quedi sense joguina. “Sent tants clubs creiem que podem arribar a més gent de Berga”, ha explicat Mònica Duran, de l’organització.

En aquest sentit, els clubs habilitaran diversos punts de recollida de joguines fins al 5 de desembre. Això sí, hauran de ser joguines noves. En cap cas de segona mà, malgrat que el seu estat sigui bo. Se’n podran deixar als partits a casa de l’Handbol Berga, el Bàsquet Berga i el CE Berga. També a les oficines del CEB, al carrer Pio Baroja, de dilluns a divendres de 19 a 21 h, i a les dels Mountain Runners, al carrer Major, de 18 a 20 h, també de dilluns a divendres.

L’ACEB i Bergacomercial també col·laboren en la iniciativa. Per això, també es podran deixar joguines a les oficines de la Unió de Botiguers de Berga, al carrer dels Àngels, de 9 a 13 h, de dilluns a divendres.

La campanya acabarà l’11 de desembre, amb una tirada de peluixos a la pista del pavelló municipal.

X