Sis obres de microteatre en una tarda en diferents espais del nucli històric de Gironella

El Festival Test torna a fer parada a Gironella, dissabte 27 de novembre, amb l'objectiu de fer lloc a obres breus que són difícils de programar en els escenaris convencionals

Torna el Festival Test a Gironella i ho fa amb la mateixa vocació que les edicions anteriors: crear espais per a obres de microteatre que és molt complicat d’encaixar en els escenaris convencionals. A més, el festival combinarà tres obres que venen directament de la borsa de creadors que té el grup Testimoni Escènic, l’impulsor de la iniciativa, amb tres obres més que han arribat a mans de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cultura i que també tenen un format breu.

Tot plegat serà una tarda de dissabte, la del 27 de novembre. El punt de trobada serà la plaça de la Vila, davant l’Ajuntament, a les 5 de la tarda. Abans, caldrà haver comprat l’entrada, per 5 euros, al web culturitzat.cat, ja que l’aforament per presenciar els espectacles serà limitat.

Cada obra dura entre 15 i 20 minuts i els espectadors es dividiran en grups reduïts i aniran resseguint una ruta pel nucli històric que els permetrà, al cap d’unes hores, haver vist les sis obres en espais totalment diferents.

Les propostes: de la comèdia a la reflexió, tant de fora com de casa

Constantinopla – Comèdia – 15 minuts

Una comèdia clàssica, amb dues interpretacions potents de Rafaela Rivas i Jaume Forés. En Carles i l’Eva han convidat a casa els seus amics per donar-los una notícia molt important.

Una obra al Nacional – Comèdia – 15 minuts

Dues actrius estan disposades a fer qualsevol cosa per fer-se un lloc dins del món del teatre. Portaran aquesta idea fins a les últimes conseqüències i no els aturarà res fins a estrenar una obra al Teatre Nacional. Una comèdia dirigida per Georgina Llauradó i interpretada per Irene Benavent i Alba Aluja que mira als ulls a la precarietat del sector cultural.

Perdre el temps – Musical – 18 minuts

Una comèdia en format musical que evoca a la reflexió sobre com gestionem el nostre temps i en què l’invertim. Quantes vegades has pensat que al teu dia li falten hores? Mar Puig i Mateu Peramiquel només et demanen una cosa: que no perdis el temps i els vagis a veure per riure amb ells.

Caeli i Ales – Circ – 20 minuts

Un “estira-i-arronsa” entre el desig de sentir-se lliure i, al mateix temps, la part d’aquest temps sense conèixer l’altra realitat. L’intent d’aixecar-se davant d’un entrebanc i l’empenta que necessites per tirar endavant. Un espectacle de circ d’Ona Ferrao i Clara Serra, amb música en directe de Mònica Roca. Una obra que barreja talent de fora de la comarca i també de dins.

La monamiquela – Monòleg – 15 minuts

Un monòleg de Pepa Lavilla, que entra a ritme de tango tot recitant el text. Paraula, música i gests per aconseguir el més típic de Joan Brossa: les seves històries poètiques en moviment.

Noè al port d’Hamburg – Comèdia – 20 minuts

Talent local en estat pur. L’Agrupació Teatral La Farsa va portar l’obra al festival El Forn, a Berga, i ara el recupera per treure’l de la capital i portar-lo a Gironella. Dirigida per Angelina Vilella, amb música d’Eloi Escútia i interpretada per la mateixa Angelina Vilella, Antònia Molera, Janina Vilana, Josep Maria Suades, Jaume Duran i Òscar Guijarro. Tot plegat per fer una comèdia sobre Noè i la seva família, que arriben al port d’Hamburg tot esperant el diluvi universal i topen amb un funcionari que acaba trucant les autoritats sanitàries perquè se’ls emportin a tots.

Un festival que fa d’aparador de projectes de Testimoni Escènic

El Festival Test és una de les accions que ha nascut arran del projecte de Testimoni Escènic, una xarxa que des d’Avinyó dona suport en la creació de continguts culturals tot l’any. “Els últims 8 anys estem fent una mitjana de 8 o 10 companyies que fan residència a Cal Gras i utilitzen oportunitats com el Festival Test”, ha explicat en roda de premsa Quim Moya, de Testimoni Escènic.

A Gironella, a més, el festival ja ha fet possible en alguna edició que hi hagi obres que es representin en cases particulars. “Són espais on, sense aquesta iniciativa, probablemnt no s’hi podria entrar mai”, conclou Moya.

X